HUIZEN - Zwaluwen’30 kent een allesbehalve soepel seizoen in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Komende zaterdag gaat het op bezoek bij Zuidvogels, een ploeg die wel in vorm is.

Zwaluwen’30 staat bekend als een ploeg die al jaren bovenin meedraait in de eerste klasse, en tussen 2007 en 2012 zelfs in de hoofdklasse uitkwam. Dit seizoen is het een heel ander verhaal voor de Hoornaren. De ploeg van Ron van der Gracht staat op een teleurstellende tiende positie terwijl Roda’46 en Geinoord Nieuwegein volgen op respectievelijk één en nul punten.

De ploeg wil in de derde periode meestrijden om de periodetitel en dus nacompetitie om promotie. Maar als de ploeg daarin wil strijden zal het ook moeten zorgen dat het niet bij de laatste vier eindigt. De ploeg won tot dusver slechts viermaal en wist ook vier keer gelijk te spelen.

Eerder dit seizoen verloor Zwaluwen’30 op eigen veld met 1-4 van de ploeg uit Huizen. In die wedstrijd scoorde Toufik Abubakari voor de Hoornaren, maar dankzij twee doelpunten van Steve Promes, en doelpunten van Jermain Heldoorn en Niels van der Zaal won de bezoekende ploeg.

Ervaren coach
Zuidvogels beschikt over veel ervaren spelers, maar ook de coach heeft een mooie staat van dienst. Juan Fernandez Coto was in het seizoen 2005/2006 assistent coach bij AFC om vervolgens twee seizoenen coach te zijn bij Alcmaria Victrix. Na één seizoen Türkiyemspor had Coto drie seizoenen de leiding over de Zouaven uit Grootebroek. Tussen 2012 en 2014 stond hij aan het roer bij ASV de Dijk, maar vertrok hier eind oktober 2014. Juan Fernandez Coto is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Zuidvogels, waar hij ook volgend seizoen aan het roer staat.

De ploeg heeft met een tweede plaats weinig te klagen. De achterstand op koploper AFC bedraagt slechts drie punten waarmee een titel zeker tot de mogelijkheden behoort.