HOORN - Zwaluwen’30 is een ploeg die minimaal thuishoort in de eerste klasse. Dit seizoen loopt het echter een stuk minder. Nadat de geldkraan na het vorige seizoen dichtging gingen veel spelers weg, en kwamen er ook nieuwe spelers. Voorlopig moet de ploeg het doen met een tiende positie.

De voorsprong op de directe degradatie plaatsen bedragen vijf en zes punten waardoor die zorg er voorlopig niet is. De voorsprong op de nacompetitie plaatsen is daarentegen uiterst zorgwekkend. Met één en nul punten voorsprong zal dat zeer spannend worden.

De achterstand op de nummer acht is drie punten waardoor het ook de andere kant op kan. Daardoor moet er gewonnen worden, bijvoorbeeld komende zaterdag als de Hoornaren de nummer vijf SVL op bezoek krijgt.

De historie telt drie eerdere ontmoetingen. In het seizoen 2012/2013 won SVL in eigen huis met 1-0, en in Hoorn won Zwaluwen’30 met 2-0. Dit seizoen boekte SVL een ruime 4-1 overwinning, waardoor de Hoornse formatie van Ron van der Gracht iets hebben recht te zetten. Of dat gaat lukken is de vraag.