ZWAAG – De wedstrijd ZVV Zwaag – Hovocubo 2 kan een absolute derby worden genoemd. De stand op de ranglijst doet er niet toe. Het gaat erom wie de derby gevoelens kan onderdrukken. ZVV Zwaag heeft een knappe 9-5 overwinning weten te boeken.

Voorafgaand aan dit duel was Hovocubo 2 de absolute favoriet. Op basis van de stand op de ranglijst was een overwinning aan Hoornse zijde niet gek geweest, des te knapper is de overwinning van ZVV Zwaag, de ploeg van coach Armando Blokker.

In de zesde minuut viel het eerste doelpunt. Bart Overtoom wist de bal binnen te werken en zo de score te openen. Dat er na de 0-1 nog dertien doelpunten zouden vallen zullen weinig mensen hadden verwacht. Drie minuten later maakte Kevin Tromp een overtreding, waarna Bart Spil de gelijkmaker aantekende.

In de beginfase werd al duidelijk dat ZVV Zwaag – Hovocubo 2 een leuke wedstrijd werd, met veel spanning. Speciaal voor Mo Jamai waren meerdere supporters aanwezig, iets wat de sfeer ten goede kwam.

In de zestiende minuut kwamen de Hoornaren opnieuw op voorsprong. Na een fase waarin Hovocubo dwingend speelde wist Nigel Wijdenbosch de bal diagonaal achter doelman Elle Mol te schieten. Nog geen minuut later was Barrie van der Laan te scoren. Een enigszins verrassende lob ging tegen de touwen, maar voor Zwaag het wist was het vijfde doelpunt een feit. Tom Overtoom wist met een pass aanvoerder Every Janzen te bereiken die de 2-3 binnenschoot.

In de laatste vier minuten voor rust werden er drie doelpunten gemaakt. Allereerst wist Nigel Wijdenbosch met zijn tweede van de avond de 2-4 te maken. Vervolgens was het ZVV Zwaag dat de stand knap gelijk trok. Een scherpe voorzet belande bij Dave Beerepoot. De 29 jarige  speler zag allereerst dat Tjerk Thuring de bal miste waardoor Beerepoot de bal in een leeg doel kon binnenschuiven. In de slotseconden van de eerste helft was Jimmy Bouwhuis de gevierde man bij de thuisploeg. Hij schoot de 4-4 binnen en zorgde voor een geweldige stemming bij de thuisploeg en diens supporters.

In de tweede helft wist ZVV Zwaag de score op te voeren. In de eerste tien minuten vielen geen doelpunten, maar daarna wist Shetiel met twee treffers een 6-4 voorsprong neer te zetten, welke dankzij wederom Shetiel Dekker naar 7-4 ging.

Na de 7-5 van ZVV Zwaag wist Jimmy Bouwhuis de 8-5 te maken. In het vervolg kwam ZVV Zwaag nog eenmaal tot scoren wat resulteerde in een 9-5 eindstand. Voor ZVV Zwaag betekent het de derde opeenvolgende overwinning, voor Hovocubo 2 de eerste nederlaag van dit kalenderjaar.

Zoals de eindstand doet vermoeden was Zwaag de betere. “De uitslag was zeker terecht” erkent Hovocubo aanvoerder Every Janzen. In zijn ogen had Zwaag meer de “wil” om te winnen. “We begonnen sterk, scoorden makkelijk. Maar daarna kregen we domme goals tegen” spreekt de aanvoerder.

Every Janzen maakt zich nog geen zorgen, maar weet wel wat er op het spel staat. “We moeten nu geen punten meer weggeven, we moeten ons eigen niveau halen” waarna Janzen vooruitblikt op de komende weken. “Dit waren maar drie punten. Er komen nog zeven wedstrijden aan, alles is nog mogelijk” besluit de ervaren aanvoerder Every Janzen.