HUIZEN - Zwaluwen’30 heeft vandaag uitstekende zakengedaan door in Huizen tegen de nr.2 van de ranglijst HSV de Zuidvogels een 1-2 overwinning weten te behalen. Trainer Ron van de Gracht had vandaag Ivo Rottiné een meer aanvallende rol gegeven en Brian Sno in de verdediging geposteerd.

Het begin was aftasten voor beide teams. Maar dan de 7e minuut. Zuidvogels krijgt een vrije trap te nemen die hoog in het Zwaluwen’30 strafschopgebied wordt gepompt. Joey Potveer komt goed zijn doel uitlopen en hoog boven diverse spelers uittorenend stompt hij de bal weg maar raakt hierbij aan zijn oor geblesseerd. Maar na enkele minuten blessurebehandeling neemt hij toch weer zijn plaats onder de lat in.

Het spel golft op en neer waarbij de Zuidvogels aanvallen zuiverheid missen en vaak veel te hoog over het doel vliegen. In de 26e minuut moet keeper Frank Mol gestrekt naar de hoek om een schot van Thomas Hand onschadelijk te maken maar blesseert hierbij zijn linkerschouder. In de 30e minuut een lange bal op de wegsprintende Perry Vlasman die tussentijds de turbo er bij moest zetten om de bal te kunnen halen en daarna een afgemeten voorzet gaf die door Yannick Kuijpers kon worden binnengekopt 0 – 1 .

Frank Mol gehinderd door zijn schouder moest zich in de 32e minuut laten vervangen door Joost Klaver. Het was dus geen gelukkige dag voor de doelmannen. Joey Potveer moest in de 31e minuut gestrekt een voorzet via de lat overtikken. In de 35e minuut was Steve Promes het eindstation van een goedlopende Zuidvogels aanval en schoot onhoudbaar de gelijkmaker binnen 1-1.

In de 45e minuut werd een vrije trap op 40 meter door Ivo als een streep richting Joost Klaver geschoten maar deze tikte de bal over de lat. In de slotseconden van de extra tijd hield iedereen aan Zwaluwen’30 zijde zijn adem in als Niels van der Zaal op 1 meter voor het Zwaluwen’30 geheel vrijstaand de voorzet toch nog over te schieten.

Twee ongewijzigde teams begonnen aan de 2e helft om de 3 punten zien binnen te halen. Een snoeihard schot van Wouter van de Berg gaar voorlangs en Mirko Boukens ziet zijn kopbal over gaan. In de 73e minuut komt Kevin Tromp binnen de lijnen en gaar Mirko Boukens naar de kant. Direct hierna komt een lange bal bij Ivo Rottiné die beheerst de bal over Klaver binnenkopt. Maar op advies van de assistent-scheidsrechter van Zuidvogels wordt dit doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Een jammerlijke en foutieve beslissing die gelukkig niet van invloed was op de einduitslag want op het moment van spelen stond Ivo niet buitenspel maar wel een van zijn medespelers.

In de 72e minuut soleert Danny Roozendaal door de Zwaluwen’30 defensie maar zijn lage schuiver wordt vakkundig door Joey Potveer gepakt. En dan de 75e minuut.  Een verre uittrap bereikt Ivo die de bal vanuit de lucht teruglegt op de meelopende Kevin Tromp die de bal hard en laag in de verste hoek binnenschiet 1-2. Ivo moest in de 76e minuut en Thomas in de 85e minuut geblesseerd uitvallen en hun vervangers Toufik Abubakari en Mustafe Baré moesten de 3 punten over de eindstreep zien te trekken.

En dat is gelukt en is Zwaluwen’30 weer een plaatsje gestegen in de reguliere competitiestand. Volgende week komt hekkensluiter JSV Nieuwegein op bezoek en zal er weer met dezelfde instelling gestreden moeten gaan worden. Deze wedstrijd staat onder leiding van de in voetbalkringen wel bekende scheidsrechter de heer Roelof Luinge. Tot ziens op het Zwaluwen’30 complex.