WORMERVEER – Normaliter gaat de aandacht naar het zondagteam van Hollandia, dat uitkomt in de Hoofdklasse. Echter wordt de ploeg ook op zaterdag vertegenwoordigt door een eerste team.

Dat de ploeg die op zaterdag uitkomt minder aandacht krijgt is niet zo verrassend, aangezien zij in de vierde klasse spelen. Maar ook dit team, onder leiding van coach Siem Klerk, wil zich laten zien. Met twee overwinningen na drie wedstrijden mag de ploeg spreken van een sterke start.

Vorig seizoen eindigde de Hoornse ploeg zevende in de vierde klasse A, “wij bouwen als team voort op het vorige seizoen, waarbij wij zijn begonnen met een hoop overkomende A2-junioren” vertelt coach Siem Klerk. “Dit wordt aangevuld met wat oud gedienden. De staf is compleet, op uitzondering van een verzorg(st)er is er een assistent trainer, een assistent scheidsrechter en een elftal manager” licht de oefenmeester toe.

Ook dit seizoen mocht coach Klerk enkele jeugdspelers uit de regio verwelkomen bij zijn ploeg. “Dit jaar zijn er weer A- Junioren bijgekomen, zoals Tico Schoenmaker van Always Forward. Daarnaast is er zelfs een B-junior, Tommy Zeinstra van de Zouaven, bij gekomen, die het leuk vinden om verder opgeleid te worden” vertelt de coach die bezig is aan zijn tweede seizoen bij de Hoornse ploeg.

Maatschappelijk karakter
De oudere spelers zijn aangevuld met spits Barry Raghee. De laatste aanwinst is Abdulah Mohammed, hij is een nieuwe Nederlander die zijn roots in Soedan heeft liggen. Hiermee herkent de zaterdag tak van Hollandia ook een sociaal maatschappelijk karakter”. Naast het maatschappelijk karakter waren de versterkingen wenselijk. “Mede omdat wij in de voorbereiding drie zware blessures opliepen namelijk knieletsel voor vd Steen en de Reus en een enkel blessure van Lex vd Heuvel.

"Je kunt wel stellen dat we erop vooruit zijn gegaan, echter wil dat nog niet direct zeggen dat wij even kampioen worden” aldus de coach die niet te hoog van de toren wil blazen.

Met de versterkingen is Hollandia na drie wedstrijden terug te vinden op de vierde plaats. “De start is prima te noemen met overwinningen op Dindua en Saenden” concludeert Klerk dan ook terecht. “Wij gaan met vertrouwen naar Wormerveer, echter zonder Ben Koning die nog even op vakantie gaat” kijkt de oefenmeester vooruit op het duel van komende zaterdag.

Kracht ligt in de as
Waar de meeste clubs zeven à acht wedstrijden wachten voor er een doelstelling wordt bepaald, is dat bij Hollandia al bekend. “Binnen de groep hebben wij een doelstelling vastgesteld, en dat is boven in het linker rijtje meedraaien. De kracht van ons tam ligt in de as met Patrick van Dijk en Alvin Lay achterin, Ben Koning en Bollie Casser op het middenveld en Barry Raghee en Bob Ooievaar in de spits.

Voor Hollandia is de start van het seizoen dus goed verlopen, maar het is nog wachten op de eerste ‘graadmeters’, erkent ook coach Klerk, “onze echte krachtmetingen moeten nog komen, denk bijvoorbeeld aan Flamingo's 64, Purmersteijn en Wieringermeer. Wij kijken daarom met belangstelling uit naar de komende wedstrijden”.