KOOG AAN DE ZAAN – ZVV Zwaag beleefde een prachtige vrijdagavond. De formatie van coach Armando Blokker boekte op bezoek bij The Counters een keurige, maar ook verrassende 3-5 overwinning.

Tegenstander the Counters stond op de vierde plaats en Zwaag elfde. De verschillen waren groot waardoor het niet voor de hand lag dat ZVV Zwaag de winst zou pakken.

De overwinning van ZVV Zwaag betekent ook veranderingen op de ranglijst. ZVV Zwaag klimt over VIOS’79 heen waardoor het op de tiende positie staat. Er degraderen twee ploegen rechtstreeks uit de Topklasse, en één ploeg speelt nacompetitie om handhaving. Doordat ‘T Knooppunt 3 uit de competitie is gegaan moet Zwaag proberen de laatste plaats te vermijden om te voorkomen dat het rechtstreeks degradeert. Het zou nog mooier zijn als de ploeg op de negende positie of hoger eindigt en zich rechtstreeks handhaaft.

Tegenstander The Counters zakt naar de vijfde plaats. De ploeg ziet Hovocubo 2 over zich heen klimmen. De verschillen blijven klein, de achterstand op de nummer twee is slechts twee punten waardoor er nog van alles mogelijk is.

Dat ZVV Zwaag met 3-5 zegevierde is ook een teken dat de ploeg op de goede weg is. Het puntenaantal is verdubbeld van vijf naar elf, maar vooral dat de ploeg twee overwinningen op rij boekte.

Hovocubo 2 klimt weer
Het tweede team van het Hoornse Hovocubo is opnieuw geklommen op de ranglijst. In de thuiswedstrijd tegen Scagha’66 werd een belangrijke 3-1 overwinning geboekt. Tegen de nummer drie won de ploeg van coach Nina George opnieuw.

In de twaalfde minuut opende topscoorder Tijani Cherkaoui de score. Mo Jamai wist na een mooie actie de bal vanaf de achterlijn naar Cherkaoui te passen die de bal keurig in de linkerhoek schoot.

In de 21e minuut wist Mike Julsing de gelijkmaker binnen te schieten. Julsing wist een diepe bal in de rechterhoek te schieten. De ruststand van 1-1 bleef enige tijd op het scorebord staan. Zeven minuten na rust kreeg Every Janzen de bal voor de keeper en paste de bal naar Nigel Wijdenbosch die raak schoot.

De bevrijdende 2-1 werd nog mooier. Vier minuten voor tijd kreeg Bart Overtoom de ruimte om te schieten. Vanaf de linkerhoek kreeg hij de bal via de binnenkant van de paal binnen

Opnieuw een belangrijke zege. Door de winst, en het verlies van The Counters en koploper ASV LEBO 2 is het verschil opnieuw verkleint.

Komende vrijdag staat er een mooie wedstrijd op het programma. In Zwaag speelt ZVV Zwaag thuis tegen Hovocubo 2. De wedstrijd, die voor beiden erg belangrijk zijn, start om 20.55 uur.