HOORN - Op vrijdag 30 juni kunnen ouderen meedoen aan een recreatieve triatlon. De triatlon bestaat uit drie onderdelen: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer wandelen.

De triatlon is geen wedstrijd, er wordt geen tijd opgenomen. Meedoen is belangrijker dan presteren.

Ook ouderen met een wat mindere conditie kunnen meedoen. De triatlon wordt voor de zesde keer georganiseerd. Het is een samenwerkingsverband tussen zwem- en recreatiebad  De Waterhoorn en de Stichting Sportwandelschool Hoorn/West-Friesland. De coördinatie ligt bij het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn.

Eerst 20 baantjes zwemmen

De triatlon begint om 11.30 uur in De Waterhoorn met het onderdeel zwemmen. Na het startsignaal kunnen deelnemers tot 12.00 uur  op eigen tempo 20 baantjes zwemmen. Bij de baanindeling wordt rekening gehouden met de geoefende en minder geoefende zwemmer. Er wordt gezwommen in het doelgroepenbad met een temperatuur van 31 graden Celsius. De bodem van het zwembad wordt zo ingesteld dat u bij vermoeidheid een stukje kunt wandelen. De gevorderde zwemmer kan baantjes in het wedstrijdbad trekken.

Een korte pauze

Na het zwemonderdeel is er een korte pauze. In wijkcentrum Kersenboogerd krijgen de deelnemers een kopje koffie of thee. Deelnemers moeten zelf hun lunch meenemen.

Dan 20 kilometer fietsen

Na de lunchpauze staat er 20 kilometer fietsen op het programma. Er is een leuke route uitgestippeld door Westfriesland. Aan het onderdeel fietsen kan iedereen deelnemen, getraind of ongetraind. U moet wel zelf zorgen voor een fiets.

Tot slot 5 kilometer wandelen

Na het fietsen volgt weer een korte pauze waarin de deelnemers kopje thee of koffie krijgen. Daarna wordt onder leiding van de Sportwandelschool Hoorn/West-Friesland gestart met de afsluitende wandeltocht. De deelnemers hebben bij dit onderdeel keuze uit wandelen of nordic walking. De wandeltocht gaat over een parcours van ongeveer 5 kilometer. Ook hier zijn verschillende niveaugroepen.

Meld u voor 29 juni aan

Heeft u zin in een recreatieve en gezellige bewegingsmiddag? Meld u dan voor donderdag 29 juni, 12.00 uur aan. Bel het Sportopbouwwerk op 0229 252200 of stuur een mail naar sportopbouwwerk@hoorn.nl. Meedoen kost 5 euro per deelnemer. Dit is inclusief entree zwembad, kopje koffie of thee en een deelnemerscertificaat.