Noteer alvast in uw agenda: op vrijdag 18 november is er een dag vol workshops en presentaties voor iedereen uit Westfriesland die met chronische ziekte te maken heeft.

Bewegen is belangrijk, ook als u een chronische ziekte heeft. Daarom is er een inspirerende en informatieve dag in De Kreek waar bewegen centraal staat. Iedereen op zijn eigen niveau. Er is speciale aandacht voor diabetes, overgewicht, COPD, dementie, depressie en hart- en vaatziekten. U bent van harte welkom, net als uw mantelzorger, familie en vrienden.

Wat is een chronische ziekte?

Er zijn ziektes die niet vanzelf overgaan of waar geen behandeling voor is. Dat zijn chronische ziektes. Hoe iemand met een chronische ziekte zich voelt is erg verschillend. Er zijn chronische ziektes waar je een tijdje geen last van hebt en dan ineens krijg je pijn of word je heel erg moe. Er zijn ook chronische ziektes waar je altijd een beetje last van hebt. Een chronische ziekte zie je niet aan de buitenkant. Daarom is het voor andere mensen soms moeilijk om er rekening mee te houden.

Wat is eraan te doen?

Een chronische ziekte is niet te genezen. Wel zijn er vaak medische behandelingen of dingen die iemand zelf kan doen om minder last van de ziekte te hebben, bijvoorbeeld medicijnen slikken, therapie volgen, of een dieet houden. Bewegen kan ook helpen om minder last van de ziekte te hebben. Tijdens de dag ‘Met bewegen kunt u meer!’ zijn er verschillende specialisten aanwezig die over diverse chronische ziekten vertellen en ook over hoe u daarbij kunt bewegen.

Aanmelden

De kosten voor deze dag zijn 5 euro inclusief lunch. U kunt zich inschrijven via de website van Sportopbouwwerk of telefonisch bij het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, telefoon 0229 252200.