HOORN – In eigen huis heeft HV Veerhuys niet weten te winnen tegen Groene Ster. Net zoals in de wedstrijd in Vlissingen eerder dit seizoen wist Groene Ster met 4-3 te winnen van de Hoornaren.

Net zoals vorig weekend kon coach Antoine Gooyers geen beroep doen op Wesley Donkers. Youri Akkerman was wel weer van de partij bij HV Veerhuys.

HV Veerhuys wist in het eerste kwart van de wedstrijd prima stand te houden. Mede dankzij de wederom sterk keepende Barry de Witt bleef de stand in de eerste tien minuten 0-0. Een minuut of vijf voor rust wisten de bezoekers de score te openen. De 26 jarige Salim Sandee wist de bal binnen te schieten en zo de 0-1 aan te tekenen. Zowel voor als na de openingstreffer kreeg Groene Ster kans op doelpunten, maar doelman de Witt bleek een heuse sta in de weg, en ook de lat voorkwam een doelpunt van Groene Ster.

De 0-1 leek ook de ruststand te worden, maar in de laatste minuut voor rust kwam HV Veerhuys op gelijke hoogte. Aanvoerder Joost Reus bewees zijn waarde door de 1-1 te maken. Ook die stand hield geen stand tot de rust, dankzij Mourad Azzanagui. De man die sinds augustus 2010 bij de Vlissingers speelt scoorde de 1-2 en bezorgde de Hoornaren een rotgevoel op slag van rust.

Veerkracht
In het tweede bedrijf duurde het vijf minuten voor het eerste doelpunt viel. Abdoe Abdenbi bracht de stand met een raak schoot op 1-3, iets wat betekende dat Veerhuys alle zeilen moest bijzetten.

Tien minuten voor tijd wist Veerhuys de rug te rechten. Joost Reus bracht met zijn tweede treffer van de avond de spanning weer terug te brengen in het belangrijke duel richting handhaving. In diezelfde minuut kwam HV Veerhuys zelf terug tot 3-3. Odi Nimako mocht een schot lossen welke tegen de touwen ging. De gelijke stand getuigde van veerkracht bij de Hoornaren, die net zoals vorige week niet bij de pakken gingen neer zitten, maar vechten voor de gelijke stand.

Net zoals in de wedstrijd in Vlissingen kreeg de formatie van coach Antoine Gooyers de deksel op de neus. De ploeg had recht op een punt, of misschien wel meer. Desondanks was het Groene Ster dat op voorsprong kwam. Mourad Azzanagui scoorde vijf minuten voor tijd de 3-4.

In de absolute slotfase probeerde HV Veerhuys via het zogenoemde ‘powerplay’ een doelpunt te forceren, op jacht naar de gelijkmaker. Namens de Hoornse ploeg was Dennis Brouwer de aangewezen persoon om als vijfde veldspeler de druk te verhogen. Helaas kreeg de thuisploeg geen grote kansen en kon het niet voorkomen dat Groene Ster, opnieuw, met de drie punten terugkeerde naar Vlissingen.

Kijkend naar de ranglijst zien we dat concurrenten FCK/De Hommel en WSV/Shoepimp verloren hebben en dat ASV LEBO en Groene Ster worden. De ploeg blijft tiende op de ranglijst