HOORN - HV Veerhuys heeft in de thuiswedstrijd tegen directe concurrent ZVV Eindhoven zeer goede zaken gedaan. Een 5-1 voorsprong werd verspeeld, maar in de laatste minuut pakte de Hoornaren alsnog de winst.

Dat HV Veerhuys flitsend van start kan gaan mag duidelijk zijn. Al in de tweede minuut wist de ervaren Ferdy Kaleveld de ban te breken. In dat eerste kwart wist Odi Nimako de 2-0 te maken en zo een mooie voorsprong neer te zetten. Helaas voor de thuisploeg wist ZVV Eindhoven binnen de minuut de aansluitingstreffer te maken via Kamal el Hasani. Veerhuys liet het er vervolgens niet bij zitten en via doelpunten van Dennis Pals en Ferdy Kaleveld ging Veerhuys met een 4-1 voorsprong aan de thee.

Weggevaagd

In het tweede bedrijf duurde het een stuk langer voordat er weer gescoord werd. Na zeven minuut bracht Youri Akkerman de score op 5-1 waarmee de zege een zekerheid leek. Niets was minder waar, want binnen vijf minuten vaagde de Eindhovenaren de achterstand weg en kwam terug tot 5-5. Belangrijke schakels hierin waren Ilias en Bilal Achente. Allereerst wist Ilias Achente in een kleine twee minuten de 5-2 en de 5-3 achter Barry de Wit te werken. Daarna was het Bilal Achente die de spanning weer helemaal terug bracht. Het was in de slotfase wachten op de gelijkmaker, welke vier minuten voor tijd ook viel dankzij Adnan Asba

Donkers gevierde man

Wesley Donkers wist zich te bekronen tot de gevierde man bij de Hoornse formatie van coach Antoine Gooyers. Donkers wist in de laatste minuut de 6-5 te maken. Tot zijn geluk zag Donkers hoe teamgenoot Joost Reus de 7-5 maakte en de drie punten zo in veilige haven schoot.

Door de overwinning stijgt Veerhuys over ZVV Eindhoven en TPP Rotterdam naar de achtste positie op de ranglijst. Daarnaast kan de ploeg niet meer rechtstreeks degraderen, doordat de voorsprong op hekkensluiter FCK/De Hommel te groot is. Om zich rechtstreeks te handhaven zal het toch nog wat punten moeten halen aangezien de voorsprong op de nacompetitie plaatsen met twee en drie punten nog geen zekerheid bied.


HV Veerhuys heeft een lange periode zonder wedstrijden in het vooruitzicht. Op 21 april staat de derby tegen stadsgenoot Hovocubo op het programma, en een week later sluit het de competitie af op bezoek bij ASV LEBO.