HOORN/VLISSINGEN – In Sportcentrum ‘Vredehof’ heeft HV Veerhuys een nederlaag geïncasseerd. De formatie van Antoine Gooyers verloor afgetekend van ‘T Knooppunt, 1-5. In de achtste finale van het bekertoernooi heeft Hovocubo een nipte overwinning weten te boeken. De ploeg wist zich na strafschoppen te verzekeren van een plek bij de laatste acht.

HV Veerhuys – ‘T Knooppunt 1-5
“Je weet van te voren dat ‘T Knooppunt natuurlijk heel sterk is” vertelt Mukhtar Suleiman, speler bij Veerhuys. Dat de Amsterdammers erg sterk zijn werd qua score wel bewezen. Bij rust prijkte er al een 0-3 tussenstand op de borden. “Hun sterke punten te analyseren en daarop in te spelen en dan maken we ook bepaalde afspraken. We hadden met beetje geluk op voorsprong kunnen komen maar dan zie je dat we misschien niet scherp genoeg zijn en bij hun wat geluk wel maar dat dwing je ook af” blikt Suleiman terug. Na rust wisten de bezoekers binnen twee minuten de score op te voeren naar 0-5. Nadat hij voor rust al tweemaal scoorde, wist Tevfik Ceyar na rust wederom te scoren. Het vijfde doelpunt viel via Adil Zouthane. Enkele minuten voor tijd kwam Younes Daari nog wel tot scoren, maar de 1-5 kon de spanning niet terugbrengen.

Groene Ster – Hovocubo 1-1 (Hovocubo w.n.s.)
In de achtste finale van het bekertoernooi mocht Hovocubo afreizen naar Vlissingen. Op bezoek bij Groene Ster beleefde de Hoornse formatie een spannende avond. “Als het uiteindelijk op penalty's aankomt is het sowieso spannend. Maar dat was echt aan onszelf te danken” blikte Amir Molkarai terug. “We misten heel veel kansen en daardoor bleven zij in de wedstrijd”.

Nadat Hovocubo in de twaalfde minuut via Kevin Tromp op 0-1 kwam, wist Groene Ster na rust weer op gelijke hoogte te komen. In de strafschoppenreeks die nodig was om een winnaar uit te wijzen, bleek de formatie van Sander van Dijk de winnaar. “Uiteindelijk zijn we blij dat we een ronde door zijn, dat is bekervoetbal, het gaat uiteindelijk om de resultaat en we zijn terecht door” besluit Molkarai.