HUISSEN - Ondanks een ruim veldoverwicht is Hollandia er niet in geslaagd om op bezoek bij RKHVV de volle buit te pakken. Al in de eerste helft kwam de ploeg uit Hoorn op 0-1, maar een kwartier voor tijd werd de eindstand bepaald op 1-1.

Afgelopen zaterdag wisten de Hoornaren een 2-1 overwinning te boeken op SWZ BOSO Sneek waardoor de ploeg van coach Charles van Altena steviger op de vijfde positie kwam in de Hoofdklasse A. Op bezoek bij RKHVV….

Hollandia was de bovenliggende partij, terwijl RKHVV vooral moest opruimen. De achterhoede van de ploeg uit Huissen deed dat na 26 minuten niet voldoende, want Clifton Gorissen ontving de bal van Jay Simons en bracht zijn ploeg op een mooie 0-1 voorsprong. Voor aanvaller Gorissen is het de zoveelste wedstrijd op rij dat hij doel trof. Ondanks het ruime veldoverwicht wisten de Hoornaren de voorsprong voor rust niet uit te bouwen.

Ook in het tweede bedrijf kregen de Hoornaren voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden, maar het slaagde er telkens niet in. RKHVV leek in die tweede helft wel iets beter in de wedstrijd te komen, maar dat het een kwartier voor tijd terug kwam tot 1-1 was toch een verrassing. Jelmer Goedhart was de man die de spanning terugbracht in Huissen en ervoor zorgde dat Hollandia flink aan de bak mocht.

Ondanks meerdere kansen moest Hollandia genoegen nemen met een punt. De Hoornaren blijven hierdoor steken op de vijfde plaats.