HOORN - Na jaren trouwe dienst besloot Antoine Gooyers te stoppen als coach bij HV Veerhuys. Na de zomerstop, een verrassend korte periode met coaches Jaap en Ferdy Kaleveld staat Gooyers weer aan het roer bij de Hoornse eredivisionist. Een mooie start leverde de Hoornaren zes punten op. Veerhuys kan met veel vertrouwen verder met het seizoen.


Veerhuys is dit seizoen aardig veranderd. Spelers als Joost Reus, Maarten Zuiker en Wesley Donkers stopten bij de ploeg, terwijl Mo Darri terugkwam bij de ploeg. Aangevuld met jeugdspelers was de uitdaging groot. Het feit dat de coaches Jaap en Ferdy Kaleveld al snel geen coach meer waren was geen fijne ontwikkeling, zo tegen het einde van de voorbereiding" H

et was vooral een korte periode" blikt Dennis Pals terug. De Veerhuys speler vervolgt; "Ik vind het jammer dat het ten koste is gegaan van Ferdy Kaleveld. Hij heeft lang bij Veerhuys gespeeld en lag goed in de groep. Ik denk dat hij met zijn ervaring een positieve invloed kan hebben op deze jonge groep"

Zonder vader en zoon Kaleveld, maar met Antoine Gooyers maakt Veerhuys een sterke start door van het huidige seizoen. "Dat is natuurlijk geweldig. Het waren overwinningen tegen onze directe concurrenten" waarmee Pals doelt op de overwinningen op Amicitia en GZV Watergras; "Zo wil je het seizoen graag beginnen en dat schept vertrouwen voor de komende wedstrijden"

Met Antoine Gooyers en een vernieuwde selectie is het interessant om te zien hoe Veerhuys zich dit seizoen laat zien. Pals; "Er staat een basis van spelers met veel eredivisie ervaring waaronder een aantal creatieve spelers. Daarnaast is er een grote groep jonge jongens welke net zijn doorgekomen uit de A1 of het tweede team" vertelt Pals.

Mo Darri
Naast jongelingen die doorkomen uit de jeugd is Mo Darri ook nieuw bij de selectie. "Mo is een belangrijke speler voor ons met veel creativiteit. Met Younes (Daari, red.) hebben we een zelfde type speler op dezelfde positie". kijkt Pals naar de kracht van Darri, "Het zal echter pas blijken hoe belangrijk hijs is als hij weg valt. Hopelijk komt het niet zo ver" lacht Dennis Pals.

Een overwinning op ASV LEBO, de tegenstander van aanstaande vrijdag, zou een de start helemaal perfect maken. Wel is het zo dat Veerhuys moet oppassen, "In de voorbereiding hebben we ook tegen LEBO gespeeld en gaven we teveel kansen weg. Dat zal anders moeten. Ik denk dat wij op ons sterkst zijn als we vanuit een gesloten organisatie spelen en vanuit daar opzoek gaan naar kansen" besluit Pals. Een bijkomend voordeel is dat Odi Nimako voor het eerst in de competitie beschikbaar is.