HOORN - Op zaterdag 21 januari reikt wethouder Ben Tap de zilveren sportpenning uit aan het ballroomteam DSV Dance Impression uit Hoorn. Ook reikt de wethouder dan de bronzen sportpenning uit aan het latinteam van DSV Dance Impression. Beide teams zijn namelijk op 29 oktober 2016 Nederlands Kampioen formatiedansen geworden. Daarnaast heeft het ballroomteam bij het afgelopen WK Formatiedansen de derde plaats behaald.

DSV Dance Impression is een danssportvereniging voor ballroom, latin en showdance. De succesvolle formatieteams van de vereniging zijn vorig jaar de beste van Nederland geworden. Voor het ballroomteam was het de tweede keer op rij. Voor het latinteam was het de eerste keer. De mooie prestaties hebben er ook voor gezorgd dat DSV Dance Impression voor de tweede keer Sportploeg van het Jaar is geworden tijdens de Westfriese Sportverkiezing.

Wethouder Ben Tap (sport) is trots op de Hoornse dansteams. ‘Het is een prestatie van formaat dat beide teams nationaal aan de top staan. Bovendien doet DSV Dance Impression voor de prijzen mee op de internationale podia. Ze hebben niet alleen de top gehaald, maar staan daar nog steeds. En dat is misschien nog wel veel knapper. Dit zijn resultaten waar we in Hoorn erg trots op mogen zijn.’

Uitreiking

De uitreiking vindt plaats tijdens het evenement Dance To Impress dat Dance Impression op 21 en 22 januari organiseert. Elke danser heeft voor de prestatie een sportpenning verdiend. In totaal gaat het om 25 bronzen sportpenningen voor het latinteam en 25 zilveren sportpenningen voor het ballroomteam.

Sportpenningen

De sportpenning is een beloning voor sporters vanaf 18 jaar die een belangrijke sportprestatie hebben geleverd, zoals het behalen van een Nederlands kampioenschap of een medaille op een Europees, Wereld en Olympisch kampioenschap. De sporter moet in Hoorn wonen of teamlid zijn bij een Hoornse sportvereniging. De sporter maakt deel uit van de seniorencategorie van een sportorganisatie, aangesloten bij het NOC*NSF. Iedereen kan een aanvraag voor een sportpenning indienen via www.hoorn.nl/sportonderscheidingen