Op zaterdag 29 oktober ontving de heer Eyevan Danenberg een gouden sportpenning van de gemeente Hoorn. Hij krijgt de onderscheiding omdat hij drievoudig wereldkampioen weltherweight (kickboksen) is geworden in het Oostenrijkse Linz.

Het is al de derde keer dat de 24-jarige Eyevan Danenberg wereldkampioen is geworden. Elke keer werd hij dat bij een andere bond. Danenberg is hiervoor onderscheiden door wethouder Ben Tap (sport). De uitreiking van de gouden sportpenning was tijdens de open dag bij Petres Gym, dat al sinds zijn 15de jaar de uitvalsbasis is van Eyevan Danenberg.

Kom je ook in aanmerking voor een sportpenning?

De sportpenning is een beloning voor sporters vanaf 18 jaar die een belangrijke sportprestatie hebben geleverd. Bijvoorbeeld het behalen van een Nederlands kampioenschap of een medaille op een Europees, Wereld- of Olympisch kampioenschap. De sporter moet in Hoorn wonen of teamlid zijn van een Hoornse sportvereniging. De sporter maakt deel uit van de seniorencategorie van een sportorganisatie, aangesloten bij het NOC*NSF. Iedereen kan een aanvraag voor een sportpenning indienen via www.hoorn.nl/sportonderscheidingen.