HOORN Met slechts één nederlaag maakte de Hoornse voetbalclubs een succesvol weekend door. Met name Always Forward zette een monsterscore neer.

Forum Sport – Zwaluwen’30 3-1
Voor Zwaluwen’30 is het seizoen matig begonnen. Nadat het de openingswedstrijd wist te winnen, leed de ploeg twee nederlagen. Afgelopen zaterdag werd daar op bezoek bij Forum Sport een derde aan toegevoegd. De formatie van Ron van der Gracht kwam na een 2-0 achterstand via Mirko Boukens terug tot 2-1, maar uiteindelijk verloor de ploeg met 3-1. In de slotfase ontving Jan Jaap Schaper zijn tweede gele kaart nadat hij tegen de scheidsrechter zijn onvrede had geuit over een stuk reclamebord.

Saenden – Hollandia zat. 1-4
In Wormerveer heeft het zaterdagteam van Hollandia een klinkende overwinning behaald. Tegen Saenden boekte de Hoornse ploeg een 1-4 overwinning. Zowel Barry Rageh als Bob Ooievaar wisten beiden tweemaal te scoren. Door de overwinning klimt Hollandia naar een verdienstelijke derde plaats op de ranglijst.

Sporting Andijk – HSV Sport 1-4
HSV Sport heeft op bezoek bij Sporting Andijk met 1-4 weten te winnen. Via Nando van Drimmelen, Jari Nolles, Nick Bruinsma en Liam Wijngarte kwam de mooie eindzege tot stand. De tegentreffer van Marco Ruiter was niet meer dan een statistische toevoeging.

“Een terechte overwinning waarin HSV Sport vergeet om het verschil in doelpunten uit te drukken. Er was een groot spel overwicht in ons voordeel, wij hadden veel balbezit en creëerde veel kansen maar helaas vonden wij te weinig het net” vatte coach Stephan Kaaij samen.

Always Forward – FC Medemblik 7-1
Op eigen veld heeft Always Forward een monsterscore neergezet. Tegen promovendus FC Medemblik boekte de Hoornse ploeg een 7-1 overwinning.

“Wij hebben veel spelers die kunnen scoren, inherent aan de speelwijze zijn we niet afhankelijk van één speler die kan scoren” aldus coach Yotti Papamelodias. De coach doelt op het feit dat er vijf verschillende doelpuntenmakers waren. Mike van Lieshout (2), Dave Severins (2), Tommy de Weerd, Gaim de Ridder en Delaney van Schagen troffen doel.

Coach Papamelodias betwijfeld of dit het verschil tussen de bovenste en onderste ploegen in deze klasse weergeeft. “Het zou kunnen. Echter zeggen de uitslagen van de wedstrijden meer het krachtsverschil van de dag. Het kan zijn dat FC Medemblik spelers miste en dus verzwakt startte” besluit de oefenmeester.