HOORN - Vandaag wederom een uiterst belangrijke dag voor de ploegen in het onderste gedeelte van de ranglijst. Roda’46 dat 1 punt onder Zwaluwen’30 staat zal er alles aan moeten doen om vandaag de gasten uit Hoorn met lege handen weer te laten vertrekken. 

Zwaluwen’30 moest zonder haar geblesseerde aanvoerder Wietse van Diepen beginnen en mocht Jelle Huitema vandaag de rol van captain gaan uitvoeren. Dwain Nijon vorige week nog als links back werd nu in het hart van de verdediging geposteerd. In de 6e minuut een diepte pass op Brian Sno maar die verslikte zich in zijn eigen schijnbeweging en kans weg. In de 7e minuut werd door Mustafe Baré een afgemeten voorzet afgeleverd waarbij een van de Roda’46 verdedigers zwaar gehinderd door 2 Zwaluwen’30 aanvallers de bal in zijn eigen doel werkte 0-1.

Een mooie opsteker. In de 25e minuut zette Jouke Huitema zich achter een toegewezen vrije trap en met krul lepelde hij de bal binnen de 16 waarna Thomas Hand met zijn hoofd de bal verlengde en onhoudbaar bij de verste hoek binnenviel 0-2. Direct hierna moest Jeff van der Bult van Roda’46 met rood de gang naar de kleedkamer maken en moest Zwaluwen’30 het man meer voordeel zien uit te buiten.

In de 37e minuut moest Joey Potveer handelend optreden nadat Menno Majolée de bal uit een voorzet gericht binnenkopte maar de bal door Joey prima werd gestopt. Na de thee werd het voetbal er niet beter op en doordat Zwaluwen’30 wat achterover leunde dacht de thuisclub dat er misschien nog wat te halen was. In de 62e minuut kwam Jim Nelen dan eindelijk weer zijn opwachting maken na een lange blessuretijd, Mirko Boukens nam plaats op de bank, Een voorzet in de 72e minuut werd door Toufik Abubakari met het hoofd geschampt maar de bal vloog voorlangs. In de 75e minuut kreeg Roda’46 op 25 meter een vrije trap te nemen die door Freek van Belzen hard en laag langs de 3 mans muur werd geschoten maar met een fantastische reflex door Joey Potveer werd de bal weggestompt.

In de eindfase wisselde Zwaluwen’30 nog 2x, Toufik Abubakari werd vervangen door Denito Ravenberg die zijn 1e minuten in het 1e team mocht gaan maken en Mustafe Baré werd vervangen door Soner Gedik. Denito had zich in de 86e minuut onsterfelijk kunnen maken nadat hij op een lange bal kon doorlopen maar de bal langs de keeper maar ook langs de verkeerde kant van de paal plaatste. In de extra tijd werd het dan alsnog 1-2 als Anass Akharouid een strakke voorzet onberispelijk binnenschiet. Niet lang hierna klonk het laatste fluitsignaal en kon Zwaluwen’30 een uiterst belangrijke overwinning bijschrijven. Volgende week zaterdag komt de nummer laatst VVZ’49 naar Hoorn en zal er weer gebuffeld moeten gaan worden om wat meer aansluiting bij de middenmoot te gaan bewerkstelligen