HOORN – Zwaluwen’30 zal niet graag terugdenken aan de slotminuut van de thuiswedstrijd tegen RKAV Volendam. De ploeg van coach Ron van der Gracht zag de Volendammers in de 92e minuut een 1-2 voorsprong en dus de winst pakken.

Coach van der Gracht bereikte afgelopen week overeenstemming met de clubleiding over een contractverlening. Ook volgend seizoen staat de ervaren coach voor de Hoornse eersteklasser.

De Hoornaren begonnen dit duel zonder Dwain Nijon, Serdar Öztürk en Jim Nelen. Door blessures keken zij vanaf de zijlijn toe hoe hun ploeg de competitie weer hervatte. Door een schorsing was ook Kevin Tromp niet van de partij.

In de eerste tien minuten wist Volendam meerdere kansen te creëren, maar doordat de schoten krachteloos waren kon Joey Potveer zijn doel schoon houden. Na een kwartier spelen wist Joost Lieder de eerste grote kans te bewerkstelligen. Met een bekeken schot met links schoot hij de bal rakelings over.

De grootste mogelijkheid van de eerste helft kwam op naam van Volendam. De bal kwam voor het doel, maar Joey Potveer wist knap te redden waarmee de ruststand 0-0 bleef. De eerste helft kende weinig spannende momenten. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld.

In het tweede bedrijf viel er meer te genieten voor de supporters. Negen minuten na rust ontving Joost Lieder aan de linkerkant de bal. Een voorzet werd gevonden bij Thomas Hand. De gelegenheidsspits wist de bal voorbij de doelman Binken van RKAV Volendam te schieten waarmee de 1-0 een feit was.

Tien minuten na de goal was Hand op weg naar zijn tweede treffer, maar ditmaal zag hij zijn inzet een meter naast gaan. Volendam kreeg achttien minuten voor tijd een grote kans en deze wist het direct te verzilveren. Jaap Molenaar, in het seizoen 2013/2014 actief bij Zwaluwen’30, wist vanaf zestien meter uit te halen. Met zijn linkerbeen schoot Molenaar de bal tegen de touwen waarmee de 1-1 een feit was.

Na de gelijkmaker was het absoluut een open wedstrijd waarin beiden ploegen zoekende waren naar meer. Zwaluwen’30 begon naarmate de tijd verstreek vermoeider te raken en zag Volendam vol in de aanval strijden voor de overwinning. Uiteindelijk viel de winnende 1-2 ook. In de 92e minuut wist Danny Tol in een volle zestien de bal raak te schieten.

“De laatste fase hadden we geen grip meer op de wedstrijd” reageerde coach Ron van der Gracht op de wedstrijd. “We probeerden daar nog verandering in te brengen met wissels, maar het mocht niet baten”. En zo verloor de ploeg uit Hoorn, die geen geweldige voorbereiding kende.

Van der Gracht is tevreden over de ontwikkeling binnen zijn ploeg: “Er is zeker ontwikkeling te zien, het voetbal wordt elke week beter” aldus de coach die, mede door zijn ervaring, weet wat er nodig is om een succesvolle tweede seizoenshelft te draaien, “Gewoon hard werken en iedere wedstrijd er voor gaan” besluit van der Gracht.