WESTWOUD – De wegen van Woudia en Ricardo Appelman scheiden na dit seizoen. De coach, die dit seizoen wel af maakt, heeft besloten om zijn contract niet te verlengen, en een andere uitdaging te zoeken.

Ricardo Appelman loopt inmiddels al een aantal jaren mee in het West-Friese voetbal. Na vier jaar in de jeugd van Hollandia, en twee jaar bij Volendam, was de coach samen met Pim Kaagman interim trainer bij KGB. Na één seizoen Always Forward streek de coach vorig jaar neer in Westwoud. De samenwerking houdt na dit seizoen echter op. “Na lang wikken en wegen heb ik toch besloten om na dit jaar mijn contract met Woudia niet te verlengen” legt de Hoornse oefenmeester zijn besluit uit.

De redenen van zijn vertrek, maakt de coach bekend via Facebook bekend; “Ik denk dat je als trainer/coach altijd goed moet inschatten of je bepaalde handelingen kunt gaan blijven maken die dicht bij je eigen visie staat. Natuurlijk moet je altijd bepaalde compromissen sluiten ten opzichte van de club, de spelersgroep, de technische staf en de situatie op de ranglijst” vertelt Appelman. “Maar als je het gevoel krijgt dat je steeds verder af gaat drijven moet je, nu het nog goed gaat, conclusies trekken en vol voor een andere uitdaging gaan zoeken” vervolgt de oefenmeester, die benadrukt nog geen andere club heeft.

Naar mijn zin
Appelman benadrukt in zijn reactie dat hij geen verwijten wil maken richting de club: “Niets ten nadelen overigens ten opzichte van de club en de spelersgroep, want ik heb het er nog steeds goed naar mijn zin. En daarom hoop ik dan ook dat de spelersgroep in de toekomst nog dichter naar elkaar toe gaan komen, de spelers individueel ook zelf nog meer de ambitie zullen krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen en daardoor de club Woudia weer een stap omhoog kan helpen. Op naar een goede tweede helft van het seizoen”.