HOORN – Komende vrijdagavond staat de zaalvoetbalderby in de eredivisie vrouwen op het programma. Waar de heenwedstrijd eindigde in een monsterzege voor de Hoornaren hoopt Wouter Moraal met zijn ploeg ditmaal beter voor de dag te komen.

Reiger Boys begon dit seizoen met veel wijzigingen in de selectie. Er gingen vijf speelsters weg, dus de ploeg van coach Wouter Moraal moest nieuwe spelers inpassen. “In mijn ogen is dat wel een verklaring voor de tegenvallende prestaties” aldus de coach van Reiger Boys.

Terugkijkend op de eerste seizoenshelft kan Wouter Moraal niet heel tevreden zijn. “Voorafgaand aan dit seizoen wilden we bij de eerste twee eindigen, maar dit doel hebben we wel moeten bijstellen. Ondanks dat het verschil vrij groot is, willen we nog steeds de play offs bereiken” spreekt Wouter Moraal ambitieus.

De ploeg presteert redelijk, creëert kansen. Maar het afmaken van de kansen is een punt waar het bij de Heerhugowaarders aan schort.

Slechte wedstrijden zijn er bijna niet. Alleen tegen Team Alkmaar was een dramatische wedstrijd waarin de ploeg op meer had gehoopt. Daarentegen heeft Reiger Boys ook uitschieters waarin zij goed speelden, maar de kansen niet werden afgemaakt. waarin we goed waren maken we kansen niet af.

Het collectief is de kwaliteit van Reiger Boys. Dit begint zich steeds beter te vormen. In de komende weken zal dat moeten worden omgezet in punten.

“We hebben een appeltje te schillen met Wouter Moraal” blikt Wouter Moraal terug op de pijnlijke 1-6 nederlaag die Reiger Boys leed tegen Hovocubo.

De derby, die in sporthal ‘de Opgang’ zal worden afgewerkt, is voor de dames van Reiger Boys een mooi affiche. Voor coach Wouter Moraal is het een wedstrijd op zich. Dat de coach er wat verder van af staat is een goed teken voor de ploeg uit Heerhugowaard.

Waar het in de competitie minder gaat, is Reiger Boys in het bekertoernooi meer succesvol. De ploeg heeft zich weten te knokken tot de halve finale welke volgend weekend zal worden gespeeld.

Tegenstander Hovocubo staat niet ver van Reiger Boys. De Hoornse ploeg van coach Rudy Monden heeft als doelstelling om in de top zes te eindigen, maar een play off plaats zou natuurlijk nog mooier zijn.

Komende vrijdagavond staat er dus een mooi duel op het programma. Wie er gaat winnen valt niet te voorspellen, maar dat beiden ploegen gebrand zijn op een goed resultaat mag duidelijk zijn.