HOORN – HSV Sport, dat in de competitie de overwinningen aan elkaar rijgt, heeft in de bekerwedstrijd van afgelopen zaterdag complimenten geoogst door zijn huid duur te verkopen tegen het reserve team van de AJAX zaterdagamateurs. Een stunt bleef echter uit, 0-2.

HSV Sport wist in de vorige bekerronde een 5-0 overwinning te boeken op FC Velsenoord, eveneens vierdeklasser. Ditmaal trof het team van coach Stephan Kaaij een ploeg van een heel ander kaliber, het tweede team van de zaterdagamateurs van AJAX, uitkomend in de reserve hoofdklasse. Coach Kaaij wist duidelijk dat een goed begin tegen de Amsterdammers belangrijk was. “Je wilt nooit tegen een heel snel tegendoelpunt aanlopen. Ik heb gezegd dat we het eerste kwartier door moesten komen” aldus Kaaij. De score bleef ook op 0-0 steken, al kwam AJAX via Cedric Main en Dalian van Damme gevaarlijk dichtbij.

Nadat HSV Sport het eerste kwartier zonder kleerscheuren doorkwam, creëerde de Hoornse ploeg zelf kansen via onder meer Mick van der Gulik en Ricardo Pengel, maar de schoten miste kracht. “Zij zijn voetballend gewoon sterker, dus verdedigend moeten we meer lopen. Als je dan uiteindelijk de bal krijgt, een actie maakt en ook nog eens moet schieten dan is de kracht er een beetje uit. Dan komt er niet een heel goed schot uit” vertelt Van der Gulik na afloop. “Ik denk dat we gelijkwaardig waren, met name in de eerste helft”. Doordat de kansen van de bezoekers voor rust schaars waren, kreeg HSV Sport terechte complimenten voordat het de kleedkamers opzocht.

Spanning
Na rust was de verwachting dat de Amsterdamse ploeg het verschil zou maken gezien de verschillen. Het verschil tussen de reserve hoofdklasse en de vierde klasse is behoorlijk, en daarnaast traint AJAX driemaal . Desondanks slaagde HSV Sport erin om lang stand te houden en de spanning vast te houden. Met Van der Gulik en Pengel werden wederom kansen gecreëerd, maar de ploeg verzuimde zichzelf te belonen. Na een uur spelen werd de ban toch gebroken, toen AJAX gevaarlijk voor het doel kwam. Cedric Main wist vanaf de linkerkant de verre hoek te vinden, en zo voor de 0-1 te tekenen. Via Jari Nolles kreeg de thuisploeg al snel de kans op de gelijkmaker, maar Nolles, die de bal voor het inschieten had, stuitte op doelman Roosblad.

Nadat invaller Regilio Kranenburg tien minuten voor tijd in een leeg doel de 0-2 scoorde, was het pleit beslecht. Desalniettemin vocht HSV voor de laatste kans, en kreeg het via Ricardo Pengel een uitgelezen mogelijkheid, maar zijn inzet ging voorlangs. De ploeg verloor met 0-2, maar het grootste compliment voor de Hoornaren lag in het feit dat het niveauverschil nauwelijks zichtbaar was. “We waren niet de onderliggende partij tegen AJAX. Het verlies overheerst bij mij altijd, Ik ben een winnaar en ik haat verliezen. Maar als je dat even wegcijfert dan kan je trots zijn op deze jongens want wat zij vandaag op de mat hebben gelegd biedt veel perspectief voor de komende tijd” vertelt coach Kaaij. “Zo’n wedstrijd waarin je strijd en kwaliteit levert, zowel aanvallend als verdedigend, dat moet je gewoon doortrekken in de competitie” voegt de oefenmeester er aan toe. Dat zal dan moeten gebeuren tegen ALC, komende zondag. “Dit zal een hele andere wedstrijd worden omdat zij andere spelopvatting hebben. Maar als je daar dezelfde passie en beleving in gooi en taakbewust speelt dan biedt dat goede hoop”.

HSV Sport: v. Amstel. Bruynesteyn, Eek, Jorritsma, In de Betouw (Olijhoek/72). Kassenaar (Switser/77), Nolles, Van der Gulik, Groot (Van der Willigen/85), Bruinsma. Pengel.

AJAX 2: Roosblad, Joren, Stoker, Ernest, te Vrede. Fransberg (Slager/82), van Damme, Djairin (Van der Kuijl/71). Main, Bosma, Uhlenbeek (Kranenburg/72)

HSV Sport – AJAX zaterdag 2
60. 0-1 Main
80. 0-2 Kranenburg