HOORN - Ik had mijn plaats nog niet ingenomen als er al een 1-0 tussenstand op de borden staat bij de wedstrijd tussen Montfoort en Zwaluwen’30. Een verre trap in de 2e minuut vanuit de verdediging van Montfoort wordt door Bart Roelofs in de lucht met het hoofd verlengd waarna de bal buiten bereik van Joey Potveer binnenrolt 1-0.

In de 10e minuut krijgt Montfoort een vrije trap te nemen waarbij Danny ten Hoeve vanaf 35 meter een vlammend schot loslaat dat door Joey Potveer vakkundig over de lat wordt getikt. In de 20e minuut ontsnapt Zwaluwen’30 aan een hogere achterstand als Mike van Oostrom een voorzet buiten bereik van Joey Potveer tegen de lat kopt. Hierna ontworstelt Zwaluwen’30 zich wat aan de druk van de thuisclub en komt wat meer op de helft van Montfoort.

Jouke Huitema moet al in de 17e minuut geblesseerd het veld verlaten en Thomas Hand neemt zijn plaats in.  In de 24e minuut kan Joost Lieder het strafschopgebied van de gasten binnengaan maar krijgt op een meter van de achterlijn een onreglementaire duw waarna scheidsrechter Dam de bal op de penaltystip laat déponeren. Ivo Rottiné weet hier wel raad mee en schiet de bal hard en laag binnen 1-1.

In de 35e minuut zet Zwaluwen’30 een prima lopende aanval op waarna Mirko Boukens een steekbal geeft op de op het juiste moment startende Joost Lieder die deze actie schitterend afsluit door de bal links en hoog naast Robin Vianen binnen te schieten 1-2. In de 45e minuut moet Joey Potveer weer al zijn kwaliteiten aanspreken om zwevend een vlammend schot weg te werken.

Na de thee is het er qua weer niet beter op geworden en een koude regen valt gestaag op de grasmat. Montfoort gaat op jacht naar de gelijkmaker en Zwaluwen’30 wordt op eigen helft teruggedrongen. Men staat echter als team goed gepositioneerd zodat men de aanvallen bijtijds onschadelijk kan maken maar zich wel op de counter moet richten. Na een actie over links van Danny ter Hoeve zet deze de bal hard en laag voor maar Joey Potveer onderschept deze prima om even later een vrije trap weer weg te moeten stompen.

In de 68e minuut krijgt Montfoort wederom een corner te nemen die allemaal hoog voor het doel worden gebracht en voor het nodige gevaar zorgen. Maar ook deze corner wordt afgeslagen maar de bal wordt vanaf 20 meter hard over het doel van Joey Potveer geschoten. Maar in de 74e minuut moet Zwaluwen’30 toch capituleren als een ingooi wordt verlengd en de bal laag langs Remco de Rijk wordt binnengeschoten 2-2.

Mustafe Baré mag in de 80e minuut zijn minuten gaan maken en Joost Lieder neemt plaats op de bank.  In de 87e minuut lijkt Zwaluwen’30 toch met lege handen Montfoort te gaan verlaten als een van de aanvallers langs 4 Zwaluwen’30 slalomt maar Perry Vlasman de bal uit de lege doelmond kan wegtrappen. Het restant van de wedstrijd inclusief 5 minuten extra tijd was voor Zwaluwen’30 struggle for live wat het team met verve heeft gedaan en dan ook verdiend een punt mee naar Hoorn mocht nemen.

Volgende week naar Huizen om de strijd aan te gaan met de nr. 2 Zuidvogels.