HOORN - Op vrijdag 17 november is er een inspirerende en informatieve dag in De Kreek in Zwaag waar bewegen centraal staat. Bewegen is belangrijk, ook als u een chronische ziekte heeft.

Er is speciale aandacht voor diabetes/overgewicht, COPD, dementie, depressie en hart- en vaatziekten. De dag is bedoeld voor inwoners van Westfriesland met een chronische ziekte, hun mantelzorgers, familie en vrienden.

Aan het begin van de dag kunt u een presentatie volgen. Bij de inschrijving geeft u aan welke presentatie u kiest: diabetes, COPD, dementie, depressie of hart- en vaatziekten. Daarna krijgt u een beweegworkshop die bij de presentatie past. Later in het programma kunt u nog een workshop volgen. De keuze is uitgebreid: sport- en spel instuif, vaardigheidstraining, bewegen met COPD, tafeltennis, tai chi, mindfulness, beweeg-mee of een workshop over voeding.

Olga Commandeur

Olga is vitaliteitscoach en bekend van tv met ‘Nederland in beweging’. Zij verzorgt een interactieve presentatie over het belang van bewegen, juist voor mensen met een chronische ziekte. Daarna is er een warming-up van Olga. Zij laat alle aanwezigen op haar eigen manier, met een glimlach, ervaren wat bewegen met je doet.

Dementietheater

Theatergroep Ervarea combineert uitleg over dementie met levensechte theaterscènes over het ziekteproces, de worsteling van mantelzorgers en de persoonlijke beleving van degene met dementie. De theatergroep brengt treffend in beeld wat dementie in werkelijkheid betekent voor de persoon en de familie.

Informatiemarkt

Tussen de activiteiten door kunt u verschillende marktkramen bezoeken. Experts geven u graag informatie over: diabetes/overgewicht, COPD, dementie, depressie en hart- en vaatziekten. Daarnaast staan er verschillende sportaanbieders die beweegactiviteiten hebben voor mensen met een chronische ziekte. Bezoek alle kramen en doe mee met de marktkraamquiz!

Gezonde lunch

Geniet van een gezonde en gezellige lunch. Tijd om even bij te praten en ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers.

Meer informatie en inschrijven

Meer informatie over ‘Met bewegen kunt u meer’ kunt u vinden op www.hoorn.nl/teamsport. Hier kunt u zich ook online inschrijven. U kunt u ook telefonisch aanmelden bij de gemeente Hoorn, telefoon 0229 252200. Kosten voor deelname zijn 5 euro (inclusief lunch). Bekijk hier de flyer van Met bewegen kunt u meer! (pdf) Met het complete programma en alle informatie over deze sportieve dag.