HOORN - Hollandia heeft in eigen huis niet kunnen winnen van SJC. De ploeg van Charles van Altena kwam nog wel op voorsprong, maar Martijn Walter wist met drie doelpunten Hollandia een nederlaag toe te brengen.

Hollandia moest het stellen zonder de nog geschorste Thomas de Jong. De ploeg begon voortvarend aan het duel, want al binnen het kwartier lag de 1-0 in het net. De jonge Joey Lieshout wist na een voorzet van Daryl Osborne de bal binnen te koppen. In de resterende tijd van het eerste bedrijf wist Hollandia stand te houden en met een verdiende voorsprong de rust in te gaan.

In het tweede bedrijf wist Martijn Walter zijn totaalscore bijna te verdubbelen. De speler van SJC had tot deze wedstrijd drie doelpunten op zijn naam staan, en elf minuten na de rust bracht hij met zijn vierde treffer de stand op gelijke hoogte. Na de 1-1 duurde het tien minuten alvorens de 1-2 binnenviel. Opnieuw was het Walter die de Hoornse doelman Nick van Santen passeerde. De nummer tien van de promovendus, die een versterking blijkt voor de Hoofdklasse, mocht na 78 minuten ook de derde treffer van SJC te maken.

Door de nederlaag blijven de Hoornaren voorlopig steken op de zesde plaats. De ploeg ziet de achterstand op SJC is vergroot tot vijf punten waardoor de ploeg voorlopig genoegen zal moeten nemen met een plaats in de subtop van de Hoofdklasse A.

Komend weekend wacht een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Dieze West. Duidelijk is dat alleen de winst telt voor de Hoornse formatie.