HEERHUGOWAARD - Komend weekend spelen KSV en WMC tegen elkaar. Gezien de ranglijst kan deze wedstrijd worden gezien als een absolute degradatiekraker. De ploegen staan in punten gelijk waardoor het duel cruciaal is.

KSV en WMC kennen een moeizaam seizoen. Met twaalf punten staan de Heerhugowaardse ploegen op de twaalfde en dertiende plaats op de ranglijst. Tevens staan zij in punten gelijk met de hekkensluiter sint Adelbert.

WMC wist de afgelopen wedstrijden een sterke reeks neer te zetten door punten te pakken en strijdlust te tonen, maar helaas verloor de ploeg afgelopen weekend met 4-1 van VV Bergen. Hierdoor blijft de ploeg in de onderste regionen.

Tegenstander KSV pakte vorig weekend een punt tegen Apollo’68. Hierdoor staan beiden ploegen in punten gelijk, en is KSV op doelsaldo over WMC heengegaan in de ranglijst.

Ook hekkensluiter sint Adelbert komt dit weekend in actie, en wel tegen koploper Vrone. Hierdoor kan de winnaar van het Heerhugowaardse duel een gat van drie punten slaan met de onderste twee ploegen.

Het duel stond eerder dit seizoen op het programma, maar ging toen niet door vanwege de weersomstandigheden. De laatste speelronde is WMC – KSV en dat zou zomaar eens een duel zijn waar degradatie kan worden voorkomen. Maar eerst deze editie, in ‘T Kruis.