DEN BOSCH – HV Veerhuys heeft het zeer belangrijke duel met FCK/De Hommel met 1-0 verloren. Een kleine drie minuten voor tijd schoot Karim Bali de enige en dus winnende treffer binnen namens de Brabanders. 

Qua handelingssnelheid en conditie is het wel eens beter geweest bij de Belgische zaalvoetballer die een verleden heeft bij FC Eindhoven. Maar belangrijk kan hij dus nog absoluut zijn voor FCK/De Hommel waar hij sinds begin dit kalenderjaar voor speelt. Naast Bali werden er nog een drietal spelers aan de selectie toegevoegd.

HV Veerhuys reisde gehavend af naar de Maaspoort in Den Bosch. Om diverse redenen ontbraken Odi Nimako, Wesley Donkers, Younes Daari en Dennis Brouwer in de ploeg van coach Antoine Gooyers. Zonder deze spelers mocht Veerhuys dus aantreden tegen de rode lantaarndrager van de eredivisie, FCK/De Hommel.

In de eerste helft wisten beiden ploegen niet tot scoren te komen, wat een 0-0 ruststand tot gevolg had. In de tweede helft was het voor beiden ploegen zaak om als eerst op voorsprong te komen. Veerhuys had de overhand, maar wist dit niet om te zetten in een voorsprong.

In de slotfase van het duel viel de beslissing. In de 38e minuut maakte Joost Reus een overtreding. Reus ontving rood en daarnaast was het de zesde overtreding van de Hoornaren waardoor FCK/De Hommel mocht aanleggen voor een tien meter trap. Karim Bali besloot zich te belasten met dit buitenkansje en wist deze ook te verzilveren.

In de laatste minuut kreeg HV Veerhuys nog een grote kans om in de absolute slotfase op gelijke hoogte te komen, maar het schot belande op de laat waardoor de HV Veerhuys puntloos terugkeerde naar Hoorn.

Door de overwinning is het nog spannender in de kelder van de eredivisie. FCK/De Hommel komt op vijf punten waarmee het nog maar vier punten achter staat op TPP, de nummer voorlaatst. Het Hoornse Veerhuys zag dat concurrenten TPP en WSV/Shoepimp ook verliezen waardoor het gat met de directe concurrenten onveranderd blijft.

Komende vrijdagavond staat er opnieuw een zeer belangrijk duel op het programma. HV Veerhuys speelt dan in de eigen ‘Vredehof’ tegen concurrent WSV/Shoepimp uit Apeldoorn.