Amsterdam – HV Veerhuys speelt komende zondag de eerste wedstrijd na de winterstop. De ploeg krijgt meteen een zware tegenstander. In Amsterdam gaat de ploeg van Antoine Gooijers op bezoek bij ‘T Knooppunt.

‘T Knooppunt is de huidige nummer twee van de eredivisie. De ploeg greep vorig seizoen net naast de landstitel, maar wist wel de KNVB Beker te prolongeren. In dit seizoen heeft de ploeg slechts één punt minder dan koploper Hovocubo en is als enige ploeg nog ongeslagen in dit seizoen, wel speelde het tweemaal gelijk. De ploeg eindigde het kalenderjaar met een 7-3 overwinning op Hovocubo. In dit kalenderjaar werd goed begonnen. Op bezoek bij TZR Fermonia Boys werd een 2-11 bekerzege geboekt waarmee het de halve finales heeft bereikt. In die halve finale treft de ploeg Hovocubo.

HV Veerhuys staat er daarentegen minder florissant voor. De laatste drie wedstrijden voor de winterstop, tegen ASV LEBO, Hovocubo en TPP werden niet gewonnen. Een negende plaats biedt te weinig perspectief om rustig aan te doen. In de komende weken zullen de punten dus meer dan nodig zijn aangezien de voorsprong op de naaste belagers minimaal is.

Komende vrijdagavond mist de Amsterdamse ploeg van Carmelo Nieddu Amar Zouggaghi. De speler is geschorst door zijn rode kaart van vorig weekend in de beker. Daarnaast is het meespelen van Noureddine Oulad ben Youssef onzeker.

HV Veerhuys heeft Joost Reus weer terug. Na maanden afwezigheid is Antoine Gooijers verheugd deze speler weer terug te hebben in de selectie.

Sportcoach van het jaar

Het jaar is goed begonnen voor coach Gooijers. De ervaren oefenmeester werd tijdens de 23e editie van de West-Friese sportverkiezingen verkozen als sportcoach van het jaar 2016. Een mooie bekroning op zijn werk, en het werk van HV Veerhuys.

De titel die Veerhuys vorig jaar behaalde in de eerste divisie is een belangrijk onderdeel van de overwinning die Antoine Gooijers behaalde. De Hoornse zaalvoetbalploeg was ook genomineerd in de categorie Sportteam 2016, maar moest deze laten aan Dansvereniging Dance Impression.

Eerder dit seizoen won Knooppunt met 2-4 van HV Veerhuys, dat aardig partij bood. Helaas konden de Hoornaren het dus niet omzetten in punten. Komende zondag zal het moeilijk genoeg worden. Veerhuys zal een klein wonder nodig hebben als het resultaat wil boeken tegen de Amsterdamse grootmacht. Aftrap 21.30 uur.