GOUDA - HV Veerhuys zag afgelopen vrijdagavond TPP en FCK/De Hommel dichterbij komen. De twee ploegen die onder de Hoornaren staan speelden gelijk waardoor het verschil slechts één en twee punten zijn. De spanning stijgt in de kelder van de eredivisie.

HV Veerhuys kwam afgelopen weekend niet in actie waardoor het kon zien hoe TPP Rotterdam en FCK/De Hommel tegen elkaar in actie kwamen. Tot de laatste minuut stonden de Rotterdammers met 2-1 voor, maar veertien seconden voor tijd was het Karim Bali die de eindstand op 2-2 bepaalde. Hierdoor zakt Veerhuys niet op de ranglijst, maar komen de twee ploegen wel dichterbij.

Voor de Hoornse ploeg van Antoine Gooyers komt er dus een erg belangrijke periode. Er staan nog zes wedstrijden op het programma dit seizoen en de ploeg zal nog een plaats moeten klimmen om zich direct te handhaven. De ploeg treft van de directie concurrenten alleen nog TPP Rotterdam. Maar eerst gaat de ploeg komende vrijdag op bezoek bij GZV Watergras.

De ploeg uit Gouda verloor afgelopen weekend met 2-7 van het Heerhugowaardse FC Marlène. Met vier treffers had Tom Hofkamp een belangrijk aandeel in de overwinning. Daarnaast pikten Faisal Mellah, Jeroen Kossen en Ismael Hamdaoui een doelpunt mee.

GZV Watergras staat op de vijfde plaats, maar met twaalf punten achterstand op de nummer vier zijn de play offs eigenlijk niet meer haalbaar voor de ploeg uit Gouda. De voorsprong op Veerhuys, de nummer tien, bedraagt elf punten waardoor de ploeg echt niet hoeft te vrezen voor degradatie. De komende weken staat er dus niets meer op het spel voor de ploeg, maar een vijfde positie is een schitterende prestatie waardoor het de teugels zeker niet zal laten vieren.

Spannend is het komende vrijdagavond dus zeker. Aftrap in de Mammoet in Gouda is om 21.30 uur.