HOORN - HV Veerhuys heeft afgelopen vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om handhaving. Na de zeperd tegen concurrent TPP Rotterdam heeft de ploeg zich keurig herpakt. Tegen de nummer drie FC Eindhoven werd een 7-3 overwinning uit het vuur gesleept.

HV Veerhuys wist vooraf dat het allesbehalve makkelijk zou worden, aangezien FC Eindhoven uitstekend in vorm is en niet voor niets op de derde plaats bivakkeert. Echter is de Hoornse ploeg niet te onderschatten, dit werd afgelopen vrijdag weer duidelijk.

In de beginfase was het FC Eindhoven dat op een 0-1 voorsprong kwam. Jordany Martinus was de man die scoorde voor de bezoekers. Na de gelijkmaker van Justin Baas wist Odi Nimako een tien meter trap te verzilveren en zo een 2-1 ruststand neer te zetten.

In het tweede bedrijf kwamen de bezoekers uit Eindhoven snel terug tot 2-2. Oualid Saadouni wist Barry de Witt al snel te verschalken. De Hoornaren lieten zich hier niet door van de wijs brengen, en nam weer een voorsprong in dankzij Youri Akkerman.

Veerhuys pakt door
Negen minuten voor tijd kon Justin Baas opnieuw juichen nadat hij de 4-2 wist te maken. Daarna ging FC Eindhoven met een vijfde veldspeler op zoek naar de aansluitingstreffer, welke er ook kwam via Abdelhak Ghaadoui.

Na de 4-3 wist HV Veerhuys door te pakken en te profiteren van de ruimte die er kwam door de vijfde veldspeler bij de bezoekers. Younes Daari, Dennis Pals en wederom Younes Daari tilden de stand naar 7-3.

AZ
Met twee doelpunten bewees de jonge Justin Baas wederom belangrijk te zijn voor het Hoornse HV Veerhuys. Coach Antoine Gooyers zal het om die reden erg jammer vinden dat de aanvaller bezig is aan zijn laatste seizoen bij de Hoornse zaalvoetbalploeg. Baas speelde meerdere jaren in de jeugdopleiding bij FC Volendam, maar koos ervoor om dit seizoen te gaan spelen bij Always Forward en HV Veerhuys. Volgend seizoen keert hij echter weer terug in de jeugd van het betaalde voetbal. Baas kreeg meerdere aanbiedingen, en heeft gekozen voor een overstap naar de jeugdopleiding van AZ.