HOORN - Het Hoornse HV Veerhuys van Antoine Gooyers speelt komende vrijdagavond thuis tegen Groene Ster uit Vlissingen. Doordat het verschil tussen beiden slechts drie punten bedraagt, kan je spreken van een absolute concurrentie strijd.

HV Veerhuys maakt na de overtuigende promotie van vorig seizoen een zwaar jaar mee. Veerhuys heeft met drie overwinningen en één gelijkspel slechts tien punten weten te verzamelen. De Hoornaren hebben slechts één punt voorsprong op de nummer voorlaatst TPP, maar de achterstand op de nummer zes ZVV Eindhoven is maar drie punten.

De onderlinge verschillen zijn dus minimaal waardoor de ploeg niet hoeft te vrezen, maar toch moet de ploeg waken. In de competitie verloor Veerhuys namelijk al vijfmaal op rij.

In de heenwedstrijd wist HV Veerhuys goed partij te bieden aan de ploeg uit Vlissingen. Helaas konden de Hoornse zaalvoetballers geen punten pakken, Groene Ster won nipt met 4-3 van HV Veerhuys. In de slotfase van de wedstrijd in speelronde drie wist Salim ben Sellam de beslissende 4-3 zege een feit te maken.

Na de 1-0 en 2-1 kwam de Hoornse ploeg terug en na het scoren van de ruststand van 2-2 wist Veerhuys tegen een enigszins sterker Groene Ster de 2-3 te scoren. Helaas kon de ploeg van coach Gooyers de voorsprong niet vasthouden, en verloor zelfs met 4-3.

Kansloos was de ploeg zeker niet, en komende vrijdag zijn de kansen ook zeker aanwezig. Om de negatieve reeks te doorbreken zijn punten zeer welkom. De strijd die daarbij komt kijken is Veerhuys wel toevertrouwd. Maar de komende weken zullen de spelers stuk voor stuk tot het gaatje moeten gaan om punten te pakken.

Groene Ster speelt de komende wedstrijden tegen TPP, ZVV Eindhoven en ASV LEBO. Als de ploeg kans wil maken op een sprong op de ranglijst dan zijn punten in de komende weken belangrijk. Met die gedachten zal de Vlissingse ploeg van Hicham Benhammou afreizen naar Hoorn.

Voor HV Veerhuys volgen ook wedstrijden met de directe concurrenten, maar ook volgen duels met topploegen. Na Groene Ster speelt de ploeg tegen FCK/De Hommel en WSV/Shoepimp. Twee cruciale wedstrijden om de kans op handhaving te vergroten.

Scheidsrechter Kool is aangesteld om het duel van komende vrijdag in goede banen te leiden. Aftap in sporthal ‘Vredehof’ 20.30 uur.