Amsterdam – In de Sporthallen Zuid in Amsterdam heeft HV Veerhuys geen punten weten te behalen op bezoek bij ‘T Knooppunt. In een wedstrijd die al snel van de spanning ontdaan was won ‘T Knooppunt, dat door de zege koploper is, met 8-2 van Veerhuys.

Afgelopen zondag ontving een lachende hoofdtrainer Antoine Gooijers de prijs voor sportcoach van het jaar tijdens de West-Friese Sportverkiezingen. Afgelopen vrijdagavond zal zijn gezicht heel anders hebben gestaan na de 8-2 nederlaag.

Kijkend naar de ranglijst is het echter geen schokkende verrassing dat ‘T Knooppunt de winnaar werd van dit duel. Al in de tweede minuut kwam de ploeg op een 1-0 voorsprong. Aziz Hitou wist de ban te breken voor Knooppunt.

HV Veerhuys toonde in het vervolg lef en kwam via Dennis Brouwer zelfs op een 1-1 gelijke stand. Een kleine drie minuten later wist ‘T Knooppunt via Jamal el Ghannouti de voorsprong weer in te nemen, en niet veel later uit te breiden door een doelpunt van jeugdspeler Ismail Ouaddouh.

Niet opgeven

Dat de Hoornaren niet zomaar opgeven bewees Maarten Zuiker met de aansluitingstreffer. Maar nog voor rust kwam de thuisploeg weer in scoringspositie waardoor ze nog voor rust op een comfortabele voorsprong kwamen. Iliass Bouzit en Jamal el Ghannouti voerden de score op naar 5-2, wat tevens de ruststand was.

In de tweede helft was het lang wachten voor er doelpunten te bewonderen waren. Appie Attahiri, vorig seizoen nog actief bij Hovocubo, loste wel een schoot maar zag zijn schot uiteen spatten op de lat.

In de laatste tien minuten liep ‘T Knooppunt uit naar een monsterscore. Younes Daari maakte ongelukkig een eigen doelpunt, en zag vervolgens hoe Issam el Bakkali en Aziz Hitou de 8-2 eindstand op het scorebord brachten.

Door de overwinning van ‘T Knooppunt, en de nederlaag van Hovocubo, zijn de Amsterdammers de nieuwe koploper in de Nederlandse eredivisie. HV Veerhuys beleefde een beroerd weekend. Het zag WSV winnen en verloor zelf.

Joost Reus

Na maanden afwezigheid keerde Joost Reus weer terug in het team van Antoine Gooijers. Na tweeënhalve maand merkte ik dat mijn conditie minder was dan voor mijn reis” aldus Reus die meer had verwacht van zijn rentree. “We geven de goals te gemakkelijk weg, iets wat je zeker tegen Knooppunt de das omdoet” verklaart Joost Reus de teleurstellende ruime nederlaag.

Na de 5-2 ruststand liepen de Hoornaren in de tweede helft achter de feiten aan en werd het een monsterzege. “Als je de wedstrijd bekijkt dan is dit wel een terechte uitslag” aldus Reus die gelooft in handhaving met zijn ploeg: “Met dit Veerhuys moet handhaven kunnen, en dat zullen we de komende weken moeten bewijzen in de vorm van punten”.