GOUDA - HV Veerhuys heeft op bezoek bij GZV Watergras zeer goede zaken gedaan. Na een 0-1 voorsprong in de rust wisten de Hoornaren een achterstand op te buigen naar een 2-3 voorsprong. Met de beslissende treffer was Odi Nimako de gevierde man aan Hoornse zijde.

Na een vrij weekend mocht het Hoornse HV Veerhuys dus afreizen naar Gouda voor het uitduel met GZV Watergras. In de selectie zat Ferdy Kaleveld. De speler is dit seizoen in noodgevallen beschikbaar, iets wat deze uitwedstrijd het geval was.

Al vroeg in de wedstrijd kwam HV Veerhuys op voorsprong tegen de nummer vijf van de Eredivisie zaalvoetbal. Youri Akkerman wist op prachtige wijze te scoren waarmee de Hoornse formatie van coach Antoine Gooyers sterk uit de startblokken kwam.

Zeven minuten na de openingstreffer kreeg Younes Daari een grote mogelijkheid, maar zag deze gekeerd worden door de doelman van de Watergras. De Hoornaren wisten de voorsprong in het vervolg van het eerste bedrijf vasthouden waardoor de ruststand op 0-1 stond.

Na rust was het de thuisploeg die vroeg scoorde. De 1-1 betekende een domper voor HV Veerhuys aangezien het in de eerste helft zo knap stand hield.

In de laatste tien minuten was de beslissing nog niet gevallen waardoor beiden ploegen scherp moesten blijven om fouten te voorkomen. Met nog zo’n acht minuten te gaan was het Moussa Kalisse die Watergras op een 2-1 wist te zetten. De Hoornaren lieten het er niet bij zitten en scoorde binnen de minuut de gelijkmaker. Het was Younes Daari die de 2-2 op de borden bracht waarmee de spanning weer volledig terug was in het treffen tussen beiden ploegen.

Met nog vier minuten op de klok was het Odi Nimako die zich onsterfelijk maakte door na een mooie sleepbeweging raak te schieten en zijn ploeg daarmee een voorsprong te bezorgen.

Niet veel later na de 2-3 was het Younes Daari die mocht aanleggen voor een tien meter trap. Helaas zag hij zijn inzet op de paal belanden waardoor de voorsprong niet kon worden vergroot. In de laatste minuten bleef het zinderend spannend maar HV Veerhuys wist de overwinning over de streep te trekken.

Door de belangrijke overwinning klimt HV Veerhuys naar de veilige negende plaats. De voorsprong op de nacompetitie plaatsen is slechts één punt waardoor er in de komende weken meer punten moeten worden vergaard. Directe degradatie is voorlopig uit beeld door de voorsprong van vijf punten op hekkensluiter FCK/De Hommel.

Komende vrijdagavond speelt HV Veerhuys een absolute degradatiekraker. De ploeg van coach Gooyers neemt het dan in eigen huis op tegen TPP Rotterdam, de nummer voorlaatst.