ZWAAG - Hugo Boys staat voor een lastige periode. Naast dat de ploeg er slecht voor staat in de derde klasse zal de ploeg meerdere spelers missen door omliggende redenen. Komend weekend gaat de ploeg op bezoek bij middenmotor Westfriezen.

Afgelopen weekend leek Hugo Boys de broodnodige punten binnen te slepen in de wedstrijd tegen Spartanen, de ruststand was namelijk 2-0 voor de Noordenders. Helaas ging Spartanen erop en erover waardoor het met 2-5 won. Martijn Hand kijkt met wisselend gevoel terug op de verloren wedstrijd tegen Spartanen; “We kwamen met wat geluk op 1-0, daarna een prachtig ingekopte doelpunt van Jesper Hoogland op aangeven van Jeffrey de Cocq van Delwijnen”.

Martijn Hand, rechtsback bij de Heerhugowaarders zag een heel andere tweede helft; “na rust zetten zij meer pressie wat uitmonden op een snel gelijke stand. Wij hadden nog kansen om de score uit te breiden maar het doelpunt viel snel aan de andere kant”. Hand vervolgt; “Daarna wist Spartanen door wat individuele foutjes een voorsprong te pakken en verder uit te bouwen”.

Hugo Boys staat met negen punten op de laatste plaats van de derde klasse en zal in de komende weken tot de laatste minuut alles moeten geven. “De komende periode zal lastig worden met wintersporten/vakanties en schorsingen voor de boeg” kijkt Martijn Hand vooruit op de moeilijke periode. “Toch vind ik dat wij niet helemaal weg gespeeld worden in de derde klasse,maar onszelf vaak te kort belonen” waarmee Hand de vinger op de zere plek legt.

Martijn Hand legt het bijltje er zeker niet bij neer, iets wat zijn teamgenoten ook niet zullen doen. “Wij zullen er alles aan doen om directe degradatie te voorkomen. Wij zullen strijden voor elk punt tot het eind van het seizoen” spreekt Martijn Hand vastberaden.

Beslissende fase
In de komende weken zal duidelijk worden wie kans maakt op handhaving en wie niet. De Noordenders treffen met Westfriezen en Kleine Sluis een lastig programma. Concurrent Sint George heeft met VVW en DWOW twee tegenstanders die ook behoren tot de degradatie kandidaten. De verschillen zullen na die twee speelronden duidelijk zijn. De ploeg wist de afgelopen twee seizoenen beslag te leggen op de derde periode. Als de ploeg constant is in de prestaties dan kunnen we nog veel verwachten van de ploeg uit Zwaag. Na vijf wedstrijden zonder zege zal de ploeg sowieso iets willen rechtzetten.