HOORN – Komende zondag staat de laatste speelronde van het kalenderjaar op het programma. HSV Sport neemt het daarin op tegen Kwiek’78, dat verrassend goed presteert. Mits de weergoden het toelaten, kan het nog weleens een lastig duel worden.

Na Hollandia, Zwaluwen’30 en Always Forward streek Ricardo Pengel afgelopen zomer neer bij HSV Sport 1889. De aanvaller heeft daardoor bij alle Hoornse clubs gespeeld. Met elf doelpunten kan Pengel spreken van een vliegende start. “Gemiddeld genomen scoorde ik in voorgaande jaren elf doelpunten in een heel seizoen. Nu heb ik dat aantal er na acht wedstrijden al in liggen” vertelt de spits, die daarbij optekent dat hij voorheen als nummer tien, of als flankspeler fungeerde, en nu in de spits staat.

Toch blijft Pengel bescheiden over zijn rol binnen de Hoornse vierdeklasser. “Het feit dat ik een derde van de productie op mijn naam heb staan is omdat het collectief het mogelijk maakt. Ik zie het echt als een teamprestatie en dan kom je denk ik gelijk bij de kracht van ons elftal” aldus de spits. “Onze coach Stephan Kaaij hamert erop dat wij allemaal vanuit onze taak blijven spelen en het belang van het team boven alles stellen. Dat gaat ons tot nog toe heel goed af en daardoor kan ik met mijn treffers belangrijk zijn voor het team. Ik ben dus vooral één van de dertig selectiespelers met als hoofdtaak het maken van doelpunten” vervolgt de routinier. “Verder probeer ik zoveel mogelijk ervaringen te delen met mijn medespelers en geniet ik zo veel mogelijk van het spelletje”.

Genieten zal bij HSV Sport voldoende gebeuren, want met een voorlopige derde plaats kan de ploeg spreken van een prima eerste seizoenshelft. Temeer omdat de achterstand op de koploper slechts één punt bedraagt, en de titelkansen daardoor nog volop aanwezig zijn. Toch zijn er meer kapers op de kust. “Ik vind Kwiek’ en Strandvogels vooral gevaarlijke outsiders. Ik moet daar wel aan toevoegen dat ik Woudia en VVS’46 ondanks hun wisselende resultaten ook gevaarlijke ploegen vind die zeker nog veel punten gaan pakken” vindt Pengel. Het tekent de vierde klasse C, waarin er nog niets beslist is.

Eén van de gevaarlijke ‘outsiders’, Kwiek’78, is komende zondag de tegenstander voor HSV Sport. Pengel: “Ik verwacht dat het voor ons wel eens een hele lastige wedstrijd zou kunnen worden. Ze hebben met John Paul van der Gracht een hele goede trainer die weet hoe je bepaalde tegenstanders moet bespelen en het vuurtje wel weet op te stoken”. Van der Gracht, die eerder Hauwert’65 naar de derde klasse loodste, is met de ploeg uit Avenhorn aan een verrassend goed seizoen bezig. Waar het in de afgelopen jaren vooral om degradatievoetbal ging, lijkt de ploeg met een voorlopige vijfde positie een voorspoedig seizoen te beleven. “Zij hebben met jongens als Mo El Bouziani, Pieter de Smidt en Jeff Horstman een aantal goede voetballers uit Hoorn in hun gelederen die zeker wel een stapje extra zullen zetten tegen ons” verwacht Pengel. “Het is voor ons dus zaak om ons niet gek te laten maken en gewoon ons eigen spel te spelen. Als wij dat kunnen opbrengen dan gaan we deze wedstrijd gewoon winnen”.