HOORN HSV Sport 1889 is na het mislopen van de promotie vorig seizoen allesbehalve bij de pakken neer gaan zitten. De Hoornse formatie kent een ijzersterke start. Op de verloren derby tegen Always Forward na heeft de ploeg alles gewonnen, wat er onder meer in resulteert dat zij komende zaterdag aantreden tegen de amateurs van AFC Ajax.

Vorig seizoen was de titelstrijd snel beslist, aangezien Grasshoppers een straatlengte voorsprong had en zich kroonde tot kampioen. HSV Sport ging als nummer twee de nacompetitie in, maar slaagde er niet in om de derde klasse te bereiken. “Vorig seizoen was een lang seizoen maar gelukkig door de wijzigingen in het speelschema van de KNVB begon het huidige seizoen later dan voorheen en hebben we de nodige rust gehad en is de knop ook direct omgezet” vertelt René in de Betouw. “We hebben genoeg kwaliteiten om bovenin de vierde klasse mee te draaien, we weten wat ons te doen staat en zullen dit seizoen dan ook alles geven om dit te bewerkstelligen”.

De reeks overwinningen krijgt extra glans doordat HSV Sport veelvuldig weet te scoren. De ploeg van coach Stephan Kaaij scoorde in de laatste drie wedstrijden telkens vijf doelpunten. “Dat we vijf keer per wedstrijd scoren is natuurlijk leuk maar het belangrijkste wat we hieruit kunnen opmaken is dat we veel constanter zijn dan afgelopen seizoen. Wij weten regelmatig het net te vinden en geven weinig weg” aldus in de Betouw. Het levert de ploeg echter geen koppositie op, aangezien de derby tegen Always Forward werd verloren. “Deze wedstrijden zijn vaak wedstrijden op zich. Verder hebben we vrij eenvoudig de tweede ronde van de beker weten te behalen en staan we er goed voor in de competitie. Wanneer je negen van de tien officiële wedstrijden wint, en je ziet de manier waarop we dat doen, dan kan je spreken van een goede start”.

Prachtig affiche
Na de 5-0 bekerzege op FC Velsenoord treedt HSV Sport komende zaterdag in de tweede ronde aan tegen het tweede team van de AFC AJAX amateurs. “Ik verwacht een spannend duel, we zijn op voorhand zeker niet kansloos en zullen alles geven om deze wedstrijd naar onze hand te zetten. Wij hebben het voordeel dat we thuis spelen” blikt in de Betouw vooruit. Daarnaast is het een tegenstander met een grote naam, “Dit geeft een extra boost, Ajax is in deze regio veruit de populairste club en nu mogen we met HSV aantreden in een officieel duel. Het is weliswaar de zaterdagtak maar het is en blijft Ajax. We verwachten aanstaande zaterdag dan ook wel wat meer publiek dan normaal”