HOORN – Met een 5-0 overwinning heeft HSV Sport op overtuigende wijze de volgende bekerronde te bereiken. De ploeg won weliswaar, maar een fraaie wedstrijd werd het niet. FC Velsenoord speelde namelijk een harde wedstrijd.

Stephan Kaaij, coach bij HSV Sport, zag zijn ploeg een prima wedstrijd spelen. “Na vijftien minuten een gelijkwaardig opening te hebben gehad, komen we met tien man te staan (Rood Nando van Drimmelen) en vanaf dat moment hebben wij een veld overwicht en dat geeft ook weer dat er duidelijk een klasse verschil in het voetbal en tactisch vermogen zit van beide teams. Wij zijn niet in de moeilijkheden gekomen en hebben veel kansen gecreëerd waarbij we vrij simpel naar de overwinning voetbalde” blikt de oefenmeester terug. Via Ricardo Pengel, Mick van der Gulik en Nick Bruinsma kwamen de Hoornse voetballers al voor rust op een riante 3-0 voorsprong. Na rust voegden een eigen doelpunten van de bezoekers en Romano Bons er de 4-0 en de 5-0 aan toe.

Helemaal vlekkeloos was het duel echter allerminst, oordeelde Kaaij. “Helaas was het een harde wedstrijd waarbij Velsenoord het nodig vond om menig speler van HSV Sport met harde overtredingen tegen te willen houden en uiteindelijk leverde dat twee rode kaarten voor hun op in de tweede helft”. Velsenoord zag spelers Kevin Edam en Ricardo Diaz-Lucas met rood voortijdig richting de kleedkamer te gaan. “Er zijn er een aantal die een paar goede trappen hebben gehad, onder andere Nick Bruinsma, Rene in de Betouw en Mick van der Gulik” voegt coach Kaaij daar aan toe. “Hierbij zijn Mads Bruynesteyn en Thomas Groot ook niet ongeschonden uit de strijd gekomen”.

Ondanks dat beiden ploegen in de vierde klasse spelen, HSV Sport op zondag en FC Velsenoord op zaterdag, was er in het bekerduel een duidelijk kwaliteitsverschil. “Vanuit mijn optiek is er duidelijk een verschil tussen de zaterdag-, en de zondag tak, zeker in dezelfde klasse. Hierin vind ik dat de zondag er sterker instaat” oordeelt Kaaij.

Goed op weg
HSV Sport kent, op de nederlaag tegen Always Forward na, sportief gezien een sterke start van dit seizoen. “Wij blijven hard werken om elke training en wedstrijd onszelf te ontwikkelen en we hebben als groep een grote drang om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen” aldus Kaaij. “Tot op heden halen we goede resultaten met goed voetbal, een grote werklust en plezier. We blijven ons best doen om het iedereen moeilijk te maken en mee te spelen om de bovenste plaatsen”.