HOORN In de vierde klasse C hebben HSV Sport en Always Forward flink uitgehaald. Beiden ploegen kunnen in deze klasse worden gezien als titelkandidaten, en maakten dit afgelopen zondag waar. Tegen respectievelijk Zwaagdijk als Sporting Andijk werden klinkende zeges geboekt.

Zwaagdijk – HSV Sport 1889 1-5
Op bezoek bij Zwaagdijk, de nummer voorlaatst van de vierde klasse C, heeft HSV Sport gedaan wat het moest doen, winnen. “We begonnen scherp en fel aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in doelpunten. Dat konden we de eerste helft goed volhouden”” blikt Wouter Jorritsma terug. Via doelpunten van René in de Betouw, en tweemaal Jari Nolles kwam HSV Sport al snel op een riante voorsprong.

“Na rust verwachtte we dat Zwaagdijk nog wel iets zou gaan doen, dat gebeurde ook en ze scoorde” vervolgt Jorritsma zijn relaas. “Hierna konden we al snel wel weer de controle terugpakken en uitlopen. Het is zonde dat we de nul niet hielden doordat wij niet scherp uit de kleedkamer kwamen besluit de verdediger.

Sporting Andijk – Always Forward 1-6
Op bezoek bij Sporting Andijk heeft het Hoornse Always Forward een 1-6 overwinning behaald. “Over de hele wedstrijd gezien waren wij de bovenliggende partij. Gezien de posities in de ranglijst is dat niet verrassend” vindt coach Yotti Papamelodias.

“Ik heb vooraf ook aangegeven dat we het onszelf lastig konden maken als we niet scherp de wedstrijd zouden ingaan. Ons spel voor de rust was niet goed, te ongeduldig en onverzorgd. Sporting Andijk wist het ons daarom af en toe lastig te maken. Na de rust was het beter en had Andijk weinig tot niets in te brengen” vertelt de oefenmeester, die toch niet honderd procent tevreden was. “Een punt van kritiek was dat we de nul niet hielden en gezien de vele kansen dat wij onszelf daarin onvoldoende beloond hebben. Verder mogen we tevreden zijn over het resultaat” besluit Papamelodias.

De Hoornse doelpunten vielen via Gaim de Ridder, tweemaal Tommy de Weerd, Ferris Inyamah, Dave Severins en Quinten Gorissen.