ZWAAG - Het seizoen 2016/2017 kent weinig vertier voor Always Forward. De Hoornse ploeg had veel meer van dit seizoen verwacht maar blijft steken op een achtste plaats. Tegen HSV Sport verloor de ploeg terecht met 3-1.

Al in de vijfde minuut wist de ploeg uit Zwaag de score te openen in de derby. Björn Eek bracht zijn ploeg op 1-0 en in het vervolg werd die voorsprong niet meer uit handen gegeven. Verder als 1-0 kwam HSV Sport niet tot de rust.

In het eerste kwartier na rust wist de thuisploeg de voorsprong te vergroten. Na zeven minuten schoot Mads Bruynesteyn de 2-0 op het scorebord. Een belangrijk doelpunt welke een vervolg kreeg. Nick Bruinsma was diegene die de 2-0 een vervolg gaf door de derde treffer te maken en zo de wedstrijd te beslissen. Jan Jaap Schaper wist een minuut na de 3-0 nog wel de 3-1 binnen te schieten.

Het betekent alweer de zevende nederlaag voor Always Forward. De ploeg van coach Van der Werff hoeft zich geen zorgen te maken om degradatie, maar promotie zit er voorlopig ook nog niet in. De achterstand op de nummer vier is immers elf punten waardoor een plek in de top vier vooralsnog niet reëel is. Als de ploeg nog iets van het seizoen wil maken dan zal het vizier moeten worden gericht op de derde periode. Een periodetitel betekent nacompetitie en de kans op promotie.

In de komende weken wachten wedstrijden tegen VVS’46, DWB, Victoria O, Zwaagdijk en Kwiek’78. Als de Hoornaren daarin de nodige punten halen dan kan het seizoen nog een mooi toetje krijgen. Maar voorlopig is het geen hoogstaand seizoen, iets wat allesbehalve prettig is voor de ploeg.