Vlissingen – Het Hoornse Hovocubo heeft een teleurstellende avond beleefd in het verre Vlissingen. Op bezoek bij Groene Ster heeft Hovocubo de tweede seizoenshelft teleurstellend hervat. Na een ruststand van 2-2 eindigde het duel in een verrassende 5-4 overwinning voor de thuisploeg.

De Hoornse ploeg moest het stellen zonder aanvoerder Amir Molkarai, Sofian el Adel en Adil Zouthane. Sander van Dijk besloot jeugdspelers Tijani Cherkaoui, Mo Jamai en Kevin Tromp mee te nemen op de lange reis naar Vlissingen. De Hoornaren opende vrij sterk, al in de eerste minuut wist Yoshua St. Juste de score te openen. Groene Ster wist al in diezelfde minuut te scoren via Hoessein Bouzambou.

In de fase na de twee doelpunten was Hovocubo de betere ploeg en leek aanspraak te maken op een voorsprong, maart Nicky van Merrienboer schoot, tegen de verhouding, de 2-1 tegen de touwen.  In de voorlaatste minuut voor rust wist Mo Attaibi na een mooie pass de bal binnen te werken.

Na de 2-2 ruststand gingen beiden ploegen vol goede moed verder in Sporthal ‘Baskenburg’ waar Abdoe Abdendbi de 3-2 voorsprong bewerkstelligde. Toen Nicky van Merrienboer met zijn tweede treffer van de avond voor de 4-2 zorgde leek puntverlies niet te voorkomen voor de Hoornse ploeg. De ploeg bewees zich echter niet zomaar gewonnen te geven. Via Mats Velseboer werd het verschil teruggebracht tot één doelpunt. Een eigen doelpunt zorgde zelfs voor de 4-4 tussenstand. Hovocubo kreeg opnieuw een tik te verwerken. Salim ben Sellam zorgde met de 5-4 voor een waanzinnig kabaal in de sporthal. De stunt was een feit, Groene Ster verslaat Hovocubo met 5-4.

Na afloop kon Mats Velseboer de vinger op de zere plek leggen. “Pure instelling van onze kant, we waren te laat wakker” aldus een logischerwijs teleurgestelde Velseboer.

Hovocubo probeerde na de 4-4 een voorsprong te forceren via de vijfde veldspeler. Helaas voor Hovocubo wist Groene Ster hier voordeel uit te halen door de 5-4 te maken. “Het kan goed uitpakken. Wij creëerden kansen maar het viel de verkeerde kant op” aldus Velseboer die zich met zijn ploeg als nummer twee van de competitie moet zien te herpakken.