HOORN/VISSINGEN In de thuiswedstrijd tegen ZVV Volendam heeft het Hoornse Hovocubo het zichzelf onnodig lastig gemaakt. Ruim 250 kilometer verderop moest HV Veerhuys genoegen nemen met een puntendeling.

Hovocubo – ZVV Volendam 4-3 (3-0)
In eigen huis heeft Hovocubo een 4-3 overwinning geboekt, anders dan de stand doet vermoeden, had een ruimere zege niet vreemd geweest. “In de eerste helft komen we op 3-0 voor, en is er niets aan de hand. We waren veel beter en creëerden veel meer dan hun” reageerde Zakaria Amrani. Nadat Yoshua St. Juste de ban had gebroken, wist Amrani de score te verdubbelen. Nog voor rust was het Youssef Makraou die de ruststand op 3-0 bepaalde.

“In de tweede helft laten we het een beetje na en hebben we ze niet ‘gekild’, dan vraag je om problemen” aldus Amrani, die de Volendammers zagen terugkomen tot 3-2. Via een tien meter trap van Mats Velseboer, en een doelpunt van Danny Tol, eindigde het treffen in 4-3. “We hadden zeker veel meer moeten scoren aangezien we heel veel kansen hebben gehad, maar dat hebben we nagelaten” vervolgt de Rotterdammer, die de concurrenten Amicitia en ‘T Knooppunt zag verliezen. “Wij staan nu vijf punten los, dat is gewoon belangrijk”.

Groene Ster – HV Veerhuys 4-4 (1-2)
In het verre Vlissingen heeft HV Veerhuys genoegen moeten nemen met een punt op bezoek bij Groene Ster. Voor rust wisten Mo Darri en Jorg Ooievaar de Hoornse ploeg naar een 0-2 voorsprong te schieten. Toch kon Abdoe Abdenbi de aansluitingstreffer voor rust maken.

In het tweede bedrijf kwamen de gastheren op gelijke hoogte door Said Bouzambou. Na de 2-3 van Mo Darri bogen Josimar Patinama en Said Bouzambou de score om. Toch kon Darri met zijn derde van de avond de stand weer in evenwicht brengen. “Ik denk dat we deze hadden moeten winnen” sprak Antoine Gooijers na afloop. “We hebben teveel kansen laten liggen, zonde” besluit de oefenmeester.