HOORN - Afgelopen zondag ging er door een verkeersongeluk een streep door de halve finale van de beker tussen Knooppunt en Hovocubo. Na veel commotie en de twijfels of dit ook daadwerkelijk is gebeurd richten de Hoornaren zich weer op de competitie, waar zij zaterdag spelen tegen ZVV Eindhoven.

Afgelopen vrijdagavond waren meerdere spelers van Hovocubo betrokken bij een verkeersongeluk toen zij afreisden naar Amsterdam voor de confrontatie met ‘T Knooppunt. Vervolgens ging er een streep door deze bekerwedstrijd wat leidde tot veel commotie aan Amsterdamse zijde. “Die commotie vind ik zwaar ongepast en zelfs onbeschoft” reageert coach Sander van Dijk. De coach ontkent daarmee stellig dat dit een verzonnen verhaal is om de wedstrijd op een latere datum te spelen.

“We hadden heel graag gespeeld” aldus de oefenmeester die meerdere punten heeft waarom Hovocubo graag in actie wilde komen; “Wij voelden ons zeer sterk na de twaalf doelpunten tegen TPP, en daarnaast was Knooppunt verre van compleet en fit”.

Dat Mo Attaibi trouwde was volgens Sander van Dijk geen reden om dit te verzinnen. “We hebben de bruiloft van Attaibi als selectie en bestuur alsnog gemist” blikt de coach terug op de vrijdag.

Coach Sander van Dijk zag ook een keerzijde. Naast de commotie waren er ook meerdere spelers van Knooppunt die vroegen of de gezondheid aan Hoornse zijde oké was. “Zo kan het dus ook” waarmee Sander van Dijk een streep zet onder alles van afgelopen weekend.

Nu gaat het vizier op de competitie, waarin het zaterdag aantreed tegen ZVV Eindhoven. “We willen de lijn van tegen TPP doorzetten” blikt de coach vooruit. Van Dijk analyseert ook zijn tegenstander; “Het is een taaie tegenstander maar voor eigen publiek moeten we de punten in Hoorn kunnen houden”.

Play Offs zo goed als binnen
Voor Hovocubo zijn de play offs zo goed als binnen. De ploeg kan plaatsing over de play offs over twee of drie wedstrijden al veiligstellen. “Hoe eerder zekerheid van play offs hoe beter, maar we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd” is de coach voorzichtig. “Er komen nog genoeg zware wedstrijden aan, dus winst zaterdag is belangrijk” waarmee de coach duidelijk is over wat er zaterdag moet gebeuren.

Mo Attaibi is op huwelijksreis waardoor hij niet in actie kan komen. Verder beschikt Sander van Dijk over een fitte selectie, wat betekent dat aanvoerder Amir Molkarai ook weer volledig herstelt is. “We hebben er zin in” besluit de coach van Hovocubo.