HOORN – Met slechts vijf verliespunten lijkt Hovocubo met een keurige voorsprong de winterstop in te gaan. De Hoornse zaalvoetbalclub presteert al weken uitstekend, en kan komend weekend het verschil met de huidige nummer twee vergroten. In eigen huis treft het Amicitia.

Met Amicitia treft Hovocubo een sterke tegenstander. De ploeg uit Roermond promoveerde vorig seizoen vanuit de eerste divisie naar het hoogste niveau. De ploeg presteert verrassend en staat na tien wedstrijden op de tweede plaats. “Zij doen het boven verwachting goed en staan tweede. Zij zijn dus gepromoveerd en doen dus gewoon goed voor hun doen” vertelt Kevin Tromp.

De ploeg uit het zuiden scoorde tot dusver 54 keer, en is daarmee de meest scorende ploeg uit de eredivisie. Onder meer ‘T Knooppunt werd verslagen, waardoor de ploeg bewees ook tegen titelkandidaten punten te kunnen behalen. Komend weekend zal de Hoornse ploeg dus als collectief moeten spelen om de punten in Hoorn te houden.

Tromp brak vorig seizoen door in de play-offs waarin hij zijn klasse toonde, en zich ook direct liet gelden. Dit seizoen kan hij als vaste waarde worden beschouwd. “Ik doe mijn best en buiten dat leer ik veel van mijn teamgenoten. Zij praten met mij, laten me goed voelen en geven mij het vertrouwen” vertelt de jongeling. “Daarom speel ik wat soepeler, en naast het trainen houd ik mezelf zo fit mogelijk door krachttraining te doen. werk er al vier jaar voor en dat wordt nu beloond”.

Hecht team
Net zoals vorig seizoen kent Hovocubo een sterke eerste seizoenshelft. Toch lijkt deze selectie meer in balans dan het vorige jaar. Tromp: “Het is een hechter team geworden door de spelers die er bij zijn gekomen. Daarnaast zijn we ook dynamischer geworden waardoor de teamgeest ook gestegen is, en we dus een volledig top team hebben”.

Ondanks de sterke reeks die Hovocubo heeft neergezet, kan de Hoornse ploeg nog stappen maken. “Meer doelpunten maken en de wedstrijden zo sneller beslissen” besluit Tromp.