HOORN - In een matig gevulde sporthal ‘de Opgang’ heeft Hovocubo met ruime cijfers weten te winnen van ZVV Eindhoven. De winst leek al in de eerste helft zeker, maar de 5-1 ruststand werd in het tweede bedrijf uitgebouwd naar een 8-1 overwinning

Bij de Hoornaren was Aanvoerder Amir Molkarai weer van de partij en dus verrassend snel hersteld van zijn knieblessure.

In de eerste minuten had Hovocubo het betere van het spel, maar de eerste grote mogelijkheid was voor Bilal Achenteh die zijn inzet naast zag gaan. Vervolgens was Karim Mossaoui die namens de Hoornaren twee keer dicht bij een doelpunt was.

Na zes minuten kwam Hovocubo terecht op voorsprong. Martin van Eeuwijk wist de bal vanaf rechts in de korte hoek raak te schieten. Snel na de openingstreffer kregen St. Juste en Selbach grote mogelijkheden, maar dit resulteerde niet in een grotere voorsprong.

Ook de Eindhovenaren kregen mogelijkheden, maar Koen van der Leeden wist meerdere keren goed redding te brengen. De Rotterdam bewees zijn ploeg hiermee een goede dienst. Zeven minuten voor rust zag hij hoe Karim Mossaoui na een goed uitgespeelde aanval doel trof waarmee de 2-0 een feit was voor Hovocubo.

Nog voor rust leek Hovocubo het duel te beslissen. Dennis Selbach kreeg de bal en wist de bal vanuit de drukte raak te schieten achter Nassim Tsabounti, 3-0. Anderhalf minuut voor de rust wist Yoshua St. Juste de bal te onderscheppen om vervolgens aan te vallen. Hij rondde de counter zelf af door naar binnen te snijden en raak te schieten.

Eindhoven kreeg op slag van rust nog een grote mogelijkheid, maar Dennis Selbach wist op de doellijn te redden en zijn ploeg zo te behoeden voor een tegentreffer.

In het tweede bedrijf was het ZVV Eindhoven dat de eerste treffer maakte. Aanvoerder Kamal Hassani brak door na balverlies van Hovocubo en stormde op doelman Van der Leeden af. Hassani wist de bal in de bovenhoek te schieten wat de 4-1 betekende. De Hoornaren herstelden de marge snel, want een minuut later wist Amir Molkarai zijn rentree te bekronen met 5-1.

Nadat Bilal Achenteh en een Eindhovens lid van de technische staf met rood mochten inrukken konden beiden ploegen zich weer richten op het voetbal. Negen minuten voor tijd wist Hovocubo opnieuw te scoren. Adil Zouthane brak door de defensie en wist de bal prachtig over de Eindhovense doelman te lobben. Amir Molkarai bracht de stand in de 34e minuut naar 7-1.

In de laatste minuut wist Molkarai zijn hattrick te voltooien. Na wat slordig verdedigen rolde de bal over de doellijn waarmee de 8-1 op het scorebord kwam te staan.

Dat was ook de eindstand waarmee het een ruime overwinning werd voor Hovocubo. De ploeg blijft in het spoor van koploper ‘T Knooppunt en is de ploeg zo goed als zeker van de play-offs