ROTTERDAM - In het topsportcentrum in Rotterdam speelt het Hoornse Hovocubo op bezoek bij TPP. Met de Rotterdammers treft Hovocubo een laagvlieger waardoor de favorietenrol bij Hovocubo ligt.

Hovocubo speelde in de derde speelronde in eigen huis tegen TPP. In die wedstrijd waren de bezoekers verrassend de betere ploeg en wist Hovocubo terug te dringen. Doordat zij de kansen niet wist af te ronden en zelf kansen weg gaf wist Hovocubo enigszins tegen de verhouding in met 5-4 te winnen. Namens de Hoornaren scoorden Amir Molkarai, Dennis Selbach, Karim Mossaoui, opnieuw Mossaoui en Mo Attaibi. De laatste treffer betekende de 5-4 overwinning voor de ploeg van coach Sander van Dijk.

Op twee nederlagen na draait Hovocubo een sterk seizoen. De ploeg staat met 33 punten in het spoor van koploper ‘T Knooppunt. Het verschil van twee punten is goed te overzien, maar zelfs als het tweede eindigt kan je spreken van een goed seizoen. De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de play offs wat de titel kan opleveren.

Als de top vier blijft zoals hij nu is volgt een Noord Hollands onderonsje in de halve finale. FC Marlène bezet momenteel de derde positie.

Laagvlieger

Tegenstander TPP kent een zwaarder seizoen. De ploeg heeft met negen punten weinig tot niets om over naar huis te schrijven. De voorsprong op FCK/De Hommel, dat vier punten in mindering kreeg, bedraagt zes punten. Directe degradatie lijkt dus onoverkomelijk voor de Brabanders, waardoor TPP daar weinig zorgen over heeft. Directe handhaving is daarentegen wel lastiger. Het verschil met de veilige plaatsen bedraagt slechts drie punten, maar de resultaten bieden weinig perspectief.

Als Hovocubo wint kan het ook stadsgenoot HV Veerhuys een dienst bewijzen. Als Hovocubo en Veerhuys winnen dan krijgt laatstgenoemde meer lucht in de strijd om handhaving.

Na de wedstrijd tegen de Rotterdammers volgen confrontaties met ZVV Eindhoven en ASV LEBO. Beiden wedstrijden zijn voor Hovocubo ontmoetingen met middenmoters. Op papier zou Hovocubo in de komende drie wedstrijden negen punten moeten pakken.

Komende zaterdagavond begint het duel in Rotterdam om 19.30 uur.