Vlissingen – Na de 1-7 bekerzege tegen ZVV Volendam hervat Hovocubo de competitie in Vlissingen op bezoek bij Groene Ster. Hovocubo sloot de eerste seizoenshelft af met dertig punten uit elf wedstrijden, het verloor slechts eenmaal.

Hovocubo speelde met een gehavende ploeg een sterke wedstrijd tegen Volendam en wist deze met een keurige 1-7 overwinning af te sluiten. In de halve finale wacht een uitwedstrijd tegen ‘T Knooppunt. Maar eerst de competitie die vrijdagavond weer begint.

Hovocubo begon dit seizoen op 17 september in eigen huis tegen Groene Ster. In die wedstrijd wonnen de Hoornaren met maar liefst 7-1, een afgetekende zege voor de ploeg van coach Sander van Dijk. Na slordig balverlies wist Dennis Selbach in de zesde minuut de score te openen. Ook in de 17e minuut ging doelman Mike van den Nieuwenhuijzen in de fout, waar Mats Velseboer optimaal van profiteerde. In de laatste minuut voor rust wist Mo Attaibi uit de rebound de 3-0 binnen te schieten.

In het tweede bedrijf wisten Velseboer en Nigel Wijdenbosch de stand op 5-0 te zetten waarmee de zege een feit leek. De 6-0 kwam op naam van Mats Velseboer die daarmee zijn hattrick compleet maakte. De 7-0 was van nieuwkomer Sofian el Adel, waarna Khalid el Hattach de sterke wedstrijd van Hovocubo doelman Dave Stet een smetje gaf met de 7-1.

Komende vrijdagavond dus een nieuwe wedstrijd voor Hovocubo. De ploeg mag zich opmaken voor de lange rit van zo’n 240 kilometer.

Groene Ster

De tegenstander van vrijdag, Groene Ster, kende een mindere eerste seizoenshelft. Vorig jaar mocht de ploeg nog hopen op een plek bij de eerste vier, maar voor dit seizoen lijkt dat er niet in te zitten. Met tien punten heeft de ploeg weinig om over naar huis te schrijven, ze staan op de achtste positie. Het verschil met de onderste ploegen is minimaal. Uit de laatste vier wedstrijden wist Groene Ster slechts één punt te pakken.

De komende weken zullen erg belangrijk zijn voor de ploeg van coach Hicham Benhammou als zij de degradatie zorgen willen vermijden. Met koploper Hovocubo en nummer twee ‘T Knooppunt mogen de spelers van Groene Ster hun borst natmaken. Na die twee zware wedstrijden treffen de Vlissingers de drie concurrenten onder zich, Veerhuys, TPP en WSV/Shoepimp. Kortom, een belangrijke fase waarin Groene Ster de punten hard nodig heeft.