HOORN – Na de twee opeenvolgende nederlagen in de competitie gaat het Hoornse Hovocubo komende zaterdagavond voor eerherstel in de thuiswedstrijd tegen WSV/Shoepimp.

Hovocubo wist een geweldige reeks neer te zetten. De eerste tien competitiewedstrijden werden winnend afgesloten, iets wat een duidelijk vervolg is van de vele kwaliteit die de ploeg van coach Sander van Dijk heeft. De laatste speelronde voor de winterstop verloor Hovocubo van ‘T Knooppunt en afgelopen weekend bleek Groene Ster de winnaar.

Het mag dus duidelijk zijn dat de ploeg komende zaterdag alleen genoegen kan nemen met een overwinning. De ploeg is inmiddels afgezakt naar de tweede positie, al komt plaatsing voor de play-offs nog zeker niet in het gevaar aangezien de voorsprong op de nummer vijf nog elf punten bedraagt.

Reden tot paniek bij Hovocubo gaat te ver, maar een overwinning komende zaterdag zou meer dan welkom zijn.

Promovendus
Dan naar de tegenstander van aanstaande zaterdag, WSV/Shoepimp. De ploeg uit Apeldoorn promoveerde vorig seizoen vanuit de eerste divisie B. In die klasse eindigde de Apeldoornse ploeg eerste met vijf punten voorsprong op Amicitia. Met 152 gescoorde doelpunten wist de ploeg een mooi doelsaldo neer te zetten.

Dit seizoen moest de ploeg even wachten op de eerste punten. Na vier nederlagen won de ploeg in eigen huis, sporthal Mheenpark’ met 6-3 van het Hoornse HV Veerhuys. Vervolgens werd er verdienstelijk gelijk gespeeld tegen TPP Rotterdam en ZVV Eindhoven. De laatste twee competitiewedstrijden werden knap gewonnen. Waar 2016 werd afgesloten met een 4-3 overwinning op nummer vijf GZV Watergras moest afgelopen weekend nummer drie FC Eindhoven er aan geloven, eindstand 4-3.

De ploeg uit Apeldoorn richt zich inmiddels ook op de toekomst. Volgend seizoen is Anouk Roest de hoofdtrainer bij WSV. Hij wist als speler/coach een aandeel te hebben in de promotie naar de eerste divisie, en zal nu als coach opnieuw bij de club aan de slag gaan. Op dit moment is Roest nog actief als coach bij het Heerhugowaardse FC Marlène.

Eerder dit seizoen mocht Hovocubo op bezoek bij WSV/Shoepimp. Het was een allesbehalve makkelijke avond. In de eerste helft wist Cihan Özcan de score te openen met een hard schot. De 1-0 stand was tevens de ruststand. Binnen een paar minuten na rust scoorde Sofian el Adel en Mo Attaibi. Mats Velseboer wist tweemaal te scoren, Dennis Selbach scoorde en de laatste treffer van de avond viel dankzij Nigel Wijdenbosch.

Zijspoor
Nigel Wijdenbosch lijkt op dit moment op een zijspoor belandt bij zijn ploeg. De linkspoot speelt vaker in het tweede. De voorkeur lijkt uit te gaan naar jeugdspeler Mo Jamai. Afgelopen weekend mocht Wijdenbosch met het tweede meespelen, terwijl een drietal jeugdspelers met het eerste team mee mochten.