VOLENDAM – Tegen een ploeg die ‘klein’ verdedigd en veelal op de counter speelt heeft het Hoornse Hovocubo de halve finales van het landelijke bekertoernooi weten te bereiken. In de kwartfinale tegen Volendam, koploper in de eerste divisie, werd een ruime 1-7 overwinning behaald. 

Hovocubo begon gehavend aan het duel. Aanvoerder Amir Molkarai, Dennis Selbach, Nigel Wijdenbosch en Sofian el Adel waren niet van de partij. Desondanks begonnen de Hoornaren goed aan het duel. Al in de derde minuut wist Mo Attaibi de score te openen. Vijf minuten later zorgde Karim Mossaoui voor de tweede treffer. Kevin Muhren kon na twaalf minuten iets terugdoen namens de thuisploeg. Met zijn doelpunt bracht hij de stand op 1-2 en kon het nog alle kanten op.

Hovo maakt verschil in laatste fase

In de tweede helft, maar vooral in de laatste tien minuten van de wedstrijd, wist Hovocubo de score flink uit te breiden. In de 22e minuut scoorde Attaibi de derde treffer aan Hoornse zijde. In de laatste tien minuten zorgde Mossaoui, van Eeuwijk, Zouthane en Jamai voor de uiteindelijke 1-7 eindstand.

Coach Sander van Dijk is tevreden over het resultaat: “Gisteren speelde Mo Attaibi niet op honderd procent en Yoshua St. Juste viel na achttien minuten ook uit. Dit en de vele afwezigen zet de 1-7 in een nog beter perspectief” aldus de winnend coach.

De coach zag dat zijn ploeg goed omging met de manier van spelen van Volendam. “We hebben een ruime zege geboekt

tegen een taai en stug Volendam. Zij verdedigen 'klein' en spelen veelal op de counter. Dat hebben we dit keer goed onschadelijk gemaakt en 'zakelijk' een goede overwinning geboekt” aldus de oefenmeester.

Groot verschil
Op de vraag hoe groot het verschil is tussen de eredivisie en de eerste divisie is coach van Dijk duidelijk. “Het verschil tussen de eerste -, en eredivisie is zeker aanzienlijk. Dat zie je elk seizoen terug omdat de meeste gepromoveerde clubs het altijd zwaar hebben en tegen degradatie spelen.

Dat er ondanks de afwezigen een sterk Hovocubo stond is een compliment aan spelers als Every Janzen en Mo Jamai. “Deze spelers vulden hun rol prima in en pikten goed aan bij de rest van het team” blikt van Dijk tevreden terug op hun optreden.

In de halve finale wacht wederom een uitwedstrijd. Ditmaal tegen ‘T Knooppunt uit. Coach Sander van Dijk beseft dat dit de zwaarste loting is die Hovocubo kon krijgen. “Ja, dat is de meest zware loting, zo eerlijk moeten we zijn aldus de oefenmeester die weer een uitwedstrijd mag spelen. Het is vooral teleurstellend dat we ook dit seizoen alles weer uit loten... stel dat we de beker winnen dan hebben we niet één keer thuis gespeeld”.