DEN BOSCH – Hovocubo heeft afgelopen vrijdagavond uitstekende zaken gedaan. De Hoornse formatie boekte, na een 0-3 ruststand, een 0-8 overwinning.

Adil Zouthane was de grote man bij Hovocubo. De speler pikt af en toe zijn doelpunt mee, maar zo belangrijk als vrijdagavond was Zouthane nog niet als het gaat om doelpunten en assists. Al na twee minuten trof hij voor de eerste maal doel. Een stift in de hoek leverde de 0-1 op, welke vier minuten later werd vergroot door Mats Velseboer die de bal van Zouthane breed gespeeld kreeg en vervolgens in de verre hoek plaatste.

Dat het aandeel van Zouthane verder ging als één doelpunt en een assist werd duidelijk bij de 0-3 toen de speler van Hovocubo een diepe bal hard door de benen van Hommel doelman Coen Burg schoot.

In het tweede bedrijf ging Zouthane verder met zijn belangrijke en nuttige acties. Direct na de aftrap bediende hij Mo Attaibi, die al na acht seconden doel trof en de 0-4 een feit maakte. Hiermee was ook de laatste spanning verdwenen en stopte het verzet van FCK/De Hommel.

Molkarai mist halve finale
Zeven minuten na rust moest Amir Molkarai met een rode kaart inrukken. De aanvoerder van de Hoornaren, die in de eerste helft een twijfelachtige gele kaart kreeg, vloerde de opkomende doelman Coen Burg en moest dit bekopen met een tweede gele kaart en dus rood. Hierdoor is de speler komende dinsdag geschorst in de halve finale van de KNVB Beker tegen ‘T Knooppunt.

Werken aan doelsaldo
In het laatste kwart van de wedstrijd kon Hovocubo werken aan het doelsaldo. Tien minuten voor tijd kwam FCK/De Hommel doelman Coen Burg voor de derde keer zeer onnodig uit en verspeelde de bal. Karim Mossaoui onderschepte de bal en liep door richting het lege doel. Een rustige tik was genoeg voor de 0-5. Vijf minuten later was het weer het moment voor Adil Zouthane.

In de laatste minuut scoorde de Hoornse ploeg nog tweemaal waarmee de score verder werd opgevoerd. Een halve minuut voor tijd tikte Velseboer zijn tweede treffer van de avond binnen. Het slotakkoord was voor Mo Attaibi die knap door de defensie dribbelde om vervolgens Coen Burg omspeelde. Het afmaken was vervolgens een gemakkelijke opgave.

Komende dinsdagavond speelt Hovocubo in Amsterdam op bezoek bij ‘T Knooppunt. De winnaar van deze halve finale van de KNVB Beker plaatst zich voor de bekerfinale tegen FC Marlène.