ZUID SCHARWOUDE Afgelopen woensdagavond vond bij LSVV de loting voor de tweede en derde ronde van het KNVB districtsbekertoernooi plaats. Alle vier de Hoornse ploegen zijn nog vertegenwoordigd in het bekertoernooi.

In de kantine van eersteklasser LSVV mochten coach Rob Klanker en aanvoerder Maik den Iseger de loting voor de tweede en derde ronde verrichten. Onder toeziend oog van Jasper Bulders, competitieleider district West 1, werden de 35 wedstrijden bekend gemaakt. DOSC werd vrijgeloot voor de tweede ronde.

Hollandia – KDO
Hoofdklasser Hollandia wist in de eerste ronde met maar liefst 1-9 te zegevieren bij vierdeklasser Strandvogels. In de tweede ronde speelt de ploeg op eigen terrein tegen KDO. “Deze ploeg draait nog stroef in de zondag tweede klasse. Bekerwedstrijden zijn wedstrijden op zich waardoor wij gewoon volle bak ervoor moeten gaan” aldus coach Charles van Altena. “KDO heeft wat minder te verliezen en een goed resultaat tegen Hollandia kan hen een boost geven voor de competitie. Kortom, volledige concentratie is vereist in dit soort wedstrijden”

Laren’99 – Zwaluwen’30
Net zoals in de eerste bekerronde, waarin het derdeklasser RKAV Volendam wist te verslaan, maakt Zwaluwen’30 zich op voor een uitwedstrijd in het bekertoernooi. Ditmaal is vierdeklasser Laren’99 de opponent. “Normaal gesproken moeten we natuurlijk winnen van een vierdeklasser, zo simpel is het. Maar we spelen uit, zij hebben niks te verliezen en volgens mij hebben zij gerust wel een goed team gezien de resultaten in de competitie” vertelt Jan Jaap Schaper. Waar Zwaluwen’30 een stroeve start kent in de competitie, is Laren na zes duels nog zonder puntverlies, en wist maar liefst 41 keer te scoren. Met twee tegendoelpunten is ook de defensie bij de vierdeklasser op orde. “Dat zijn geen slechte resultaten” besluit Schaper.

HSV Sport 1889 – Ajax zat. Amateurs (2)
HSV Sport 1889, dat in de vorige ronde eenvoudig won van FC Velsenoord (5-0) treft in de tweede bekerronde een team van een ander kaliber. De ploeg van Stephan Kaaij neemt het op eigen terrein namelijk op tegen het tweede team van de AFC Ajax amateurs. “In mijn trainersperiode bij Zwaluwen heb ik tegen Ajax 2 mogen spelen en daar spelen jongens uit de selectie van de zaterdag tak in, en die weten wel wat voetballen is” aldus Kaaij. “De naam Ajax spreekt in de hele wereld iedereen aan en zo ook op de kromme elleboog”.

Kaaij: “Wij denken dat dit een hele mooie gelegenheid is om tegen een sterk zaterdag Ajax team te spelen en we zullen ons zo goed mogelijk op voorbereiden”.

Zuidvogels – Always Forward
Always Forward, de huidige koploper in de vierde klasse C, is in de beker gekoppeld aan hoofdklasser Zuidvogels, dat vorig seizoen promoveerde uit de eerste klasse. “Het zal een lastige klus worden, maar wij vinden het een mooie uitdaging” reageert coach Yotti Papamelodias op de loting. “Eerlijk gezegd had ik liever een thuiswedstrijd gehad, hoewel dit ook een mooie ervaring word voor de spelersgroep. Zuidvogels is de nummer zeven in de hoofdklasse, het gaat natuurlijk allemaal wat sneller op dat niveau en Zuidvogels heeft een mooie accommodatie wat extra motiverend moet zijn”.

Papamelodias is vol vertrouwen richten het treffen met Zuidvogels, “de groep kennende zullen ze ook tegen deze tegenstander van hun beste kant willen laten zien”.

Mochten de Hoornse ploegen hun wedstrijden in deze tweede ronde winnen, dan zijn ze verzekerd van een plek bij de laatste 32, aangezien zij allen zijn vrijgeloot voor de derde ronde (tussenronde).