HOORN – Komende zaterdagavond staat de zaalvoetbalderby ZVV Hovocubo – HV Veerhuys op het programma. De strijd tussen de nummer één en de nummer acht van de eredivisie belooft een spannende Hoornse avond te worden.

Hovocubo kent een geweldig seizoen. Met spelers als Karim Mossaoui en Yoshua St. Juste heeft Hovocubo een sterke en ook brede selectie. Met dit team heeft Hovocubo tot nu toe alle competitiewedstrijden gewonnen, en ook in de beker heeft de ploeg succes. Vorige week versloeg de ploeg van coach Sander van Dijk het Rotterdamse TPP. Na negen wedstrijden heeft Hovocubo 27 punten.

Play Offs binnen handbereik

Voor Hovocubo lijken de play Offs binnen handbereik. De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de Play Offs om het kampioenschap. De voorsprong op de nummer vier is momenteel al elf punten, de voorsprong op de nummer drie is acht punten. Een grote voorsprong dus voor de Hoornse ploeg die volgende week het verschil met de nummer twee, ‘T Knooppunt, in een onderling duel kan vergroten.

HV Veerhuys

Dan de andere Hoornse ploeg, HV Veerhuys. De ploeg werd vorig seizoen vol overtuiging kampioen. De ploeg draait dit seizoen aardig mee in de eredivisie. Met tien punten uit negen wedstrijden bezet de ploeg de achtste positie. De voorsprong op de gevarenzone is vier punten en dus kan de ploeg van coach Antoine Gooijers de punten goed gebruiken.

HV Veerhuys heeft aardig wat tijd gehad om zich op te laden voor deze wedstrijd. De laatste wedstrijd was op 12 november. Op bezoek bij TPP ging Veerhuys met 7-2 onderuit. Na een maand zonder wedstrijden mag de ploeg komende zaterdag aan de bak.

Hovocubo defensief sterk

Kijkend naar de statistieken is Hovocubo in het voordeel. De ploeg heeft slechts twintig tegentreffers. Na ‘T Knooppunt is Hovocubo de minst gepasseerde ploeg. Als het gaat om de gescoorde doelpunten is HV Veerhuys de op een na minst scorende ploeg. Die combinatie lijkt een duidelijk voordeel voor Hovocubo. Maar het is en blijft een derby, wat hoger telt dan statistieken. Hoe het allemaal gaat lopen zal komende zaterdagavond duidelijk worden.

Voor de eerste officiële ontmoetingen tussen Hovocubo en HV Veerhuys moeten we terug naar 1983. Op 27 april won Hovocubo met 11-2. De wedstrijd was de eerste van twee in de finale van de West-Friesland Cup.